ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ!


«Φωτιά» για τους δύο ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη ήταν η κατάθεση ενός ακόμη αυτόπτη μάρτυρα στο περιστατικό της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβριο του 2008.
Ο Κώστας Λίλας, 32 ετών, εμποροϋπάλληλος, που εξετάστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, έδωσε άλλη εικόνα από αυτή που προσπαθούν να εμφανίσουν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν ισχυριστεί ότι δέχτηκαν επίθεση από νεαρούς.
Ο μάρτυρας, που βρισκόταν σε καφετέρια των Εξαρχείων, λίγα μέτρα από το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος μαθητής, είπε ότι δεν προηγήθηκε κανένα επεισόδιο, εξαιτίας του οποίου να κινδύνευσε η ζωή των αστυνομικών.
Σύμφωνα με την περιγραφή που έκανε, οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν εξοργισμένοι και έβριζαν, χωρίς να προκληθούν.
Καταπέλτης για τον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα ήταν το σημείο της κατάθεσής του, που, όπως είπε, είδε τον αστυνομικό να τραβάει το όπλο και να ρίχνει ευθεία προς την κατεύθυνση των παιδιών...». Ο μάρτυρας έκανε λόγο για δύο πυροβολισμούς.

Πριν από την κατάθεση του κ. Λίλα, προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής στην αίθουσα του δικαστηρίου. Την αρχή έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κορκονέα Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα είχε πει εναντίον του η τραγική μητέρα του 15χρονου, Τζίνα Τσαλικιάν, στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε την περασμένη Πέμπτη.
Ο συνήγορος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι χαρακτηρισμοί της κυρίας κ. Τσαλικιάν, που τον αποκάλεσε «ηθικό δολοφόνο του παιδιού της», καθώς και όσα είπε για τα δικά του παιδιά έθιξαν την τιμή και την υπόληψή του και ζήτησε αντίγραφο των πρακτικών της διαδικασίας, για να κινηθεί, όπως είπε, δικαστικά.
Ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Αλ. Κατσαντώνης αντέδρασε έντονα για την «άνεση, όπως είπε, που παρέχεται στον κ. Κούγια από το δικαστήριο να μιλάει επί προσωπικού», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στον τρόπο που υπέβαλε ερωτήσεις ο συνήγορος υπεράσπισης στον αυτόπτη μάρτυρα Κ. Λίλα, είπε ότι «αυτό είναι περισσότερο τηλεοπτικό σόου παρά εξέταση μάρτυρα».
Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στην έκθεση αυτοψίας του σημείου όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος.


Από το prezatv.

Ένα πράγμα έχω σαν απορία. Όταν ο κ. Κούγιας ξεστομίζει τόσες προσβολές ενάντια στη μνήμη μάλιστα ενός νεκρού, δεν τρέχει τίποτα;