Η ΣΟΥΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ,ΑΡΜΕΝΙΩΝ,ΑΣΣΥΡΙΩΝ! ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Έπειτα από πολύωρη συζήτηση, η Σουηδική βουλή αναγνὠρισε τη γενοκτονία των ποντίων, αρμενίων και Ασσυρίων/Συρριανών, παρουσία των εκπροσώπων τους. Η πρέσβης των τούρκων Zergun Koruturk (photo) κάλεσε στο τηλέφωνο τον Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoglu να του το κοινοποιήσει. Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ήταν ήδη ενήμερος και πριν καν ακούσει τι έχει να του πει, την κάλεσε να τα μαζέψει και να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία. Η απόφαση αυτή...
αποτελεί σταθμό και δικαιώνει τους πολύχρονους αγώνες των λαών που σφαγιάστηκαν μαζικά από την οθωμανική Τουρκία. Οι λαοί έχουν δικαίωμα στη σωστή αναφορά στη μνήμη και στην ιστορία.

Τέλος, η απόφαση αυτή οδηγεί στην ακύρωση προγραμματισμένου ταξιδιού του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στη Σουηδία στα τέλη Μαρτίου!

Η photo της Zergun Koruturk, είναι από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Σουηδία, όπου στο φόντο διακρίνεται ένα κάδρο του Κεμάλ Ατατούρκ.


Από το epikairo.gr.

Παρότι αυτό το γεγονός αποτελεί μια δικαίωση για τους αγώνες των Ελλήνων εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, τα αγαπημένα και ανεξάρτητα ελληνικά μέσα ενημέρωσης το ψιλοέθαψαν το θέμα... Μήπως τελικά εμείς δεν προσπαθούμε αρκετά ώστε να πετύχουμε κάποιους αυτονόητους στόχους;