ΠΑΣΟΚ:"ΣΚΟΤΩΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!


Γράφει ο Μαγια

Κλείνει άδοξα ο κύκλος του Α. Φούρα στον δήμο Πατρέων. Το κλίμα σε βάρος του είναι πλέον βαρύ και μη αναστρέψιμο. Κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να επιβεβαιώσει όλους όσοι υποστήριζαν ότι, γρήγορα θα απογοητεύσει και τους πιο ανεκτικούς ψηφοφόρους του.

Και ενώ απομένουν οκτώ μήνες έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, άρχισε να ανακατεύεται η τράπουλα όσον αφορά στα πρόσωπα, τα οποία θα διεκδικήσουν το χρίσμα για τον δήμο Πατρέων. Ετσι, ακούγονται ονόματα ακόμη και από την κεντρική πολιτική σκηνή, που έχουν, ωστόσο, αναφορές στην Αχαία.

Το σενάριο, που παίζει δυνατά τα τελευταία 24ωρα, προβλέπει τη μετακίνηση στον δήμο Πατρέων του ......νομάρχη Δημ. Κατσικόπουλου και στον δήμο της ιδιαίτερης πατρίδας του, στα Καλάβρυτα, του Α. Φούρα. Εκτιμάται ότι, μετά την εκλογή, ως βουλευτή του Θαν. Παπαδόπουλου, ο νυν δήμαρχος Πατρέων είναι η καλύτερη επιλογή, προκειμένου να παραμείνει στο πράσινο άρμα ο δήμος της μαρτυρικής πόλης.

Ετσι, εξηγείται ο υπόγειος πόλεμος λάσπης, που έχει κηρύξει τις τελευταίες μέρες το …φουριστάν κατά του νομάρχη Αχαίας.

Αναμένεται παρέμβαση της Ιπποκράτους, καθώς θεωρούν αδιανόητο να επιβαρύνεται, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος με προσωπικές φιλοδοξίες και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Στη ΝΔ, προς το παρόν, τηρούν στάση αναμονής, αν και δεν μπορούν να κρύψουν ότι, με αντίπαλο τον Α. Φούρα, θα έχουν πολλαπλάσιες πιθανότητες για να κερδίσουν τις εκλογές στο κάστρο του ΠΑΣΟΚ, στην Πάτρα.


Από το ελληνικό καφενείο.

Σχόλιο: Βαρέθηκα να βλέπω τα κόμματα να αντιμετωπίζουν την διοίκηση της χώρας ως ένα μαγαζάκι που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αφού λοιπόν, οι ψηφοφόροι μιας περιοχής δεν έμειναν ευχαριστημένοι από κάποιον, γιατί να τον ψηφίσουν οι ψηφοφόροι κάποιας άλλης περιοχής; Γιατί κάποιοι που δεν κάνουν για την πολιτική, θα πρέπει να τους κρατάμε με το ζόρι; Ούτε βασιλεία να είχαμε...