ΧΟΛΗ ΒΓΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Σε αναθεώρηση των πληροφοριών που αφορούν την Ελλάδα και έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Αυστραλούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα, προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων, βίαιων διαδηλώσεων και απεργιών που ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κίνδυνος Τρομοκρατικών Επιθέσεων
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας συμβουλεύει τους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Ελλάδα και να παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τυχόν πολιτικές εξελίξεις, που ενδέχεται να επηρεάσουν την προσωπική τους ασφάλεια, λόγω του κινδύνου πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων.
Κοινωνικές αναταραχές/Διαδηλώσεις
Όσον αφορά τις ενδεχόμενες κοινωνικές αναταραχές και πολιτικές εντάσεις, η ταξιδιωτική οδηγία ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς ή εταιρείες ξένων συμφερόντων, έχουν επιτεθεί εναντίον κυβερνητικών και εμπορικών κτιρίων.
"Βίαιες διαδηλώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν χωρίς προειδοποίηση και ανά πάσα στιγμή στην Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης. Οι Αυστραλοί θα πρέπει να επισκέπτονται με ιδιαίτερη προσοχή τα εμπορικά κέντρα των εν λόγω πόλεων". [...]
Πορτοφολάδες, Τσαντάκηδες και σεξουαλικές επιθέσεις
Όσον αφορά το κοινό έγκλημα, η ταξιδιωτική οδηγία εστιάζει στο φαινόμενο των “πορτοφολάδων” και των “τσαντάκηδων”, ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε τουριστικές περιοχές, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας και Εξαρχείων.
"Οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περπατούν μόνοι και να αποφεύγουν τις απομονωμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τουρίστες έχουν υπάρξει θύματα σοβαρών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών επιθέσεων, στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά".


Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα. Διαβάστε ολόκληρο το αρχικό άρθρο εδώ.

Σχόλιο: Εγώ προσωπικά θα έλεγα στους Αυστραλούς να ασχοληθούν περισσότερο με τις διαστάσεις που παίρνει ο ρατσισμός στην χώρα τους τα τελευταία χρόνια (βλ. π.χ. εδώ) και ας αφήσουν πια την Ελλάδα και την μανία μαζί μας. Τουλάχιστον εμείς εδώ προσπαθούμε να μην τρώμε κουτόχορτο και παλεύουμε με κάθε μέσο να προστατέψουμε δικαιώματα και κεκτημένα που μας παίρνουν. Αυτά που λένε για τσαντάκηδες κλπ, δεν είναι περισσότερο το φαινόμενο σε σχέση με άλλες χώρες! Παντού υπάρχουν κλέφτες!Αν δεν τους αρέσουμε, ας μην έρχονται εδώ.