ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 35 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!


Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και την αυριανή του Ecofin οριστικοποιείται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον περίπου 35.000 από τους 90.000 συμβασιούχους δήμων και νομαρχιών.

Ήδη η Κομισιόν ασκεί έντονες πιέσεις για μείωση του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και γι’ αυτό οι σχετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω της κατάργησης των συμβάσεων έργου, της μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, περιλαμβάνονται στην Έκθεση προόδου που έχει αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της επιτήρησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης οι 35.000 συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου στους δήμους και τις νομαρχίες θα λήξουν, καθώς οι 90.000 συμβάσεις που λήγουν μέχρι τον Απρίλιο θα αντικατασταθούν με μόλις 55.000 νέες. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε νέες περικοπές κρατικών κονδυλίων προς την τοπική αυτοδιοίκηση πιέζοντας τους νομάρχες και τους δημάρχους να προχωρήσουν σε περιστολές μισθολογικών δαπανών και σε καταργήσεις υπηρεσιών και φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης να «περάσουν από κόσκινο» όλες τις συμβάσεις εργασίας, καθώς και τις μισθολογικές καταστάσεις και να παραδώσουν τα στοιχεία στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου.

Στόχος είναι να καταργηθούν συμβάσεις προσωπικού που δεν πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή έγιναν με απευθείας αναθέσεις (χωρίς διαγωνισμό), καθώς και περιπτώσεις εξόφθαλμα παχυλών αμοιβών, ενώ το μαχαίρι θα μπει βαθύτερα σε υπόγειες και με αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα της απόλυσης των 35000 συμβασιούχων κάντε κλικ εδώ.


Πηγή aftodioikisi.gr.