ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο Μανώλης Γλέζος έπεσε θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, στο προαύλιο της Βουλής, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Ανδρες των ΜΑΤ του έριξαν χημικά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο αγωνιστής της αριστεράς να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτηρίζει το περιστατικό ατυχές και όχι στοχευμένο, το οποίο -όπως υποστηρίζει- εκτυλίχθηκε τη στιγμή που τα ΜΑΤ απωθούσαν διαδηλωτές που επιχείρησαν να απελευθερώσουν έναν νεαρό με κοντάρι και νωρίτερα είχαν προπηλακίσει τους Ευζώνους.Τον κ. Γλέζο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για εικόνες ντροπής και μετέφερε το μήνυμα του αγωνιστή ότι "σήμερα δεν χτύπησαν τον Μανώλη Γλέζο, αλλά χτύπησαν τον Έλληνα πολίτη".
Τα επεισόδια που ξέσπασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη συνεχίστηκαν στο Σύνταγμα και επεκτάθηκαν, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και με χρήση των γκλομπ. Μπροστά από το Συμβούλιο Επικρατείας μία διμοιρία δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους οι οποίοι χτυπούσαν με μανία έναν αξιωματικό στο κεφάλι, ακόμη και με μάρμαρο, ενώ άρπαξαν κράνος και μία ασπίδα. Τα ΜΑΤ έκαναν έφοδο και έσωσαν τον συνάδελφό τους, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι ταραξίες προκάλεσαν φθορές σε 5 τράπεζες, στο υπουργείο Εργασίας, σε καταστήματα, καθώς και σε δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είναι αναπηρικό.Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., συνολικά έγιναν 12 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 συλλήψεις, και τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί. Επεισόδια έγιναν και στην Θεσσαλονίκη όταν διαδηλωτές κατάφεραν και μπήκαν στην αυλή της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, σπάζοντας τα κάγκελα της εξώπορτας.


ΠΗΓΗ megatv

Ασπαζόμαστε την άποψη του κάθε πολίτη ότι πρέπει να πάψουν οι επιθέσεις και καταστροφές στις περιουσίες τους! Ασπαζόμαστε, όμως, ακόμη περισσότερο την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο κ. Γλέζος, ο οποίος χαίρει κάποιου σεβασμού απο όλους μας! Φαίνεται, ωστόσο, οτι η ΕΛ.ΑΣ. δεν κατανοεί την σοβαρότητα της κατάστασης και αδιαφορεί για αυτό το γεγονός χαρακτηρίζοντας το, για άλλη μια φορά, ως ατυχές περιστατικό!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... / 6 Μαρτίου 2010 στις 9:54 μ.μ.  

ναι μωρέ... αναίτια η επίθεση σε έναν που επιτέθηκε σε αστυνομικούς και προσπαθούσε να απελευθερώσει έναν που είχαν συλλάβει εν μέσω επεισοδίων, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή ήταν ο... Γλέζος. Κατά τα άλλα θέλετε ισονομία έτσι;