ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!






Γράφει ο Αϊκούτ Καδήρ

Οι παρακάτω εικόνες είναι από την Νομική Σχολή της Κομοτηνής.
Είναι ένα σκηνικό που επαναλμβάνεται συχνά.
Το ίδιο σκηνικό αντικρίζουν οι φοιτητές καθημερινά όταν πηγαίνουν για μάθημα.
Δεν έχει μείνει άδειος χώρος στη σχολή από τις αφίσες των παρατάξεων.
Φανταστείτε ότι στο τελευταίο όροφο του κτιρίου έχουν κολλήσει τόσες πολλές αφίσες που δεν μπορεί να μπει ήλιος μέσα. Όλα τα παράθυρα είναι γεμάτα από αφίσες.
Κάθε μέρα ξεκολλάνε την προηγούμενη αφίσα και βάζουν μια νέα αφίσα με διαφορετικό περιεχόμενο.
Σύμφωνα με το άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/84, το άρθρο 8, παρ.5 του Ν.2946/01 και το άρθρο 10 του Ν.2946/01, η ...........
αφισοκόλληση αποτελεί παράνομη διενέργεια διαφήμισης. Αντιστοίχως αξιόποινη πράξη ορίζεται υπό συγκεκριμένες περιπτώσεις και η αφισοκόλληση για την προώθηση πολιτικού ή συνδικαλιστικού υλικού. Τέλος υπάρχει ειδική διάταξη στον εκλογικό νόμο που περιορίζει την αφισοκόλληση κατά την προεκλογική διαδικασία.
Ξέρω ότι αρκετοί θα αντιδράσουν στα παράπονα μου, αλλά άλλο είναι κα κολλάς 1-2 αφίσες για ενημέρωση έστω και για διαφήμιση, αλλά άλλο είναι να γεμίσει από κάτω μέχρι πάνω τη σχολή με αφίσες.

Προσωπικά δεν είμαι εναντίον της αφίσας σαν ένα μέσο γνωστοποίησης μίας ιδέας , αλλά αυτό που με ενοχλεί , πέρα του ότι γίνεται κατάχρηση του μέσου από τις παρατάξεις, όπως πολύ σωστά είπαν πολλοί πρίν απο μένα είναι και το κενό περιεχόμενο που οι πλειοψηφία των αφισών έχει.
Δηλαδή , μπορώ να παρατηρήσω μία 'ταπετσαρία' απο αφίσες στις οποίες επαναλαμβάνεται, μια και μόνο , δήθεν έξυπνη ατάκα του τύπου "Είμαστε οι καλύτεροι, έλα σε εμάς" που συνήθως σαν φόντο έχει είτε κάτι "ψαγμένο" όπως ένας ουρανός ή ένα ξεβράκοτο μοντέλο πρός τέρψη των οφθαλμών, με το ανάλογο χρώμα για να πέρνεις το μυνημα απο μακριά.
Σκεφτόμουν πως ένα τόσο ανούσιο δημιούργημα λοιπόν , προσβάλει την νοημοσύνη μας αφού το δημιουργούν για μας , άρα μας θεωρούν ανάλογου νοητικού επιπέδου και οντότητες οι οποίες καλύπτονται με τέτοιου είδους φθηνή προπαγάνδα για να τους προσεγγίσουμε.
Ιδιαίτερα την περίοδο των εκλογών το θέαμα καταντάει ενοχλητικό παρά αστείο καθώς καλύπτονται τα πάντα, ακόμα και οι πόρτες!!! Παντού άνούσιου περιεχομέμου σποτάκια , τα οποία ευθέως προσπαθουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε όλους όπως επείσης προσπαθούν να πείσουν όλους για την παντοδυναμία αυτών που διαφημίζουν, μιας παντοδυναμίας που καλύπτει ακόμα και το φώς του ήλιου μέσα στα κτίρια απο τα τεράστια πανό , και αυτα κενού νοήματος , στις προσόψεις.

Και το σημαντικότερα από όλα, αφού τα πολιτικά κόμματα που είναι στη Βουλή χρηματοδοτούνται από τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς μας, δεν μπορούν να σπαταλάνε τόσες χιλιάδες ευρώ για άχρηστες αφίσες τη στιγμή που η χώρα πάει να διαλυθεί.

Αυτά....


Από το ελληνικό καφενείο.

1 σχόλια:

Unknown είπε... / 19 Μαΐου 2011 στις 5:11 μ.μ.  

εμ κάποιος δε θα τα'λεγε; πολύ ωραία τα λες άνθρωπέ μου..δυστυχώς επίκαιρο με τις πρόσφατες εκλογές. τσακώθηκα με τους Κνίτες για παράνομη αφισσοκόλληση και κοντέψαμε να πιαστούμε στα χέρια, πάλι καλά που εμείς έχουμε ένα Χ μυαλό και φύγαμε χωρίς να δώσουμε περαιτέρω σημασία...
τι να πω. Δεν ξέρω πλέον.