ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!



Την ώρα που γερμανική εφημερίδα καλεί την Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη για να γλιτώσει την χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοινώνει τα σκληρότερα οικονομικά μετρά όλων των εποχών στο δημόσιο τομέα! «Πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη μαζί» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Bild Zeitung, η οποία αναφέρεται στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και στα σκληρά μέτρα που έλαβε, χθες, η ελληνική κυβέρνηση. Κοστολογεί μάλιστα το σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας στα 100 δισ. ευρώ. Ο κ Παπανδρέου αφού βρήκε κλειστή την πόρτα της Γερμανίας, ζητιανεύοντας βοήθεια και σωτηρία για την χώρα μας, προχώρησε στην λήψη μέτρων τα οποία βέβαια βαραίνουν κατά κύριο λόγο τις πλάτες των χαμηλόμισθων. Οι δέκα «μαχαιριές» της κυβέρνησης στον δημόσιο τομέα είναι συνοπτικά οι εξής: Περικοπή δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας στον δημόσιο τομέα κατά 30%, περικοπή επιδομάτων κατά 12%, πάγωμα συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ από 4,5% σε 5%, από 9% σε 10% και από 19%σε 21%, αύξηση φόρου κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα, αύξηση τιμής πετρελαίου κατά 3 λεπτά και βενζίνης κατά 8, επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε είδη πολυτελείας, αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ κατά 7%-8%, αναστολή προσλήψεων, περικοπή δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 400 εκατ. και κονδυλίων για την παιδεία κατά 200 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά, βέβαια, με όσο το δυνατόν γρηγορότερες διαδικασίες. Χθες κατατέθηκε, σήμερα περνά από κοινοβουλευτική επιτροπή, αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τα κυβερνητικά μέτρα. Η κυβέρνηση επέλεξε τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να ψηφιστεί το νομοσχέδιό της, αξιοποιώντας το άρθρο 76 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 109 του Κανονισμού της Βουλής. Η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων αρχικά θα αποφασίσει αν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος και θα ολοκληρώσει τη συζήτηση σε μία συνεδρίασή της. Η ολομέλεια θα ασχοληθεί με το νομοσχέδιο την Παρασκευή, σε μία και μόνη συζήτηση στην οποία μπορούν να μετέχουν εκτός από τους εισηγητές, o πρωθυπουργός ή o αρμόδιος υπουργός, oι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων και από ένας εκπρόσωπός τους. Συνολικά η συζήτηση θα κρατήσει μόλις 10 ώρες!!!
Όσον αφορά την παιδεία που είναι κ ο βασικός τομέας με το πέρασμα των χρόνων η κατάσταση διαιωνίζεται συνεχώς και τα χρήματα μειώνονται συνεχώς. Όπως ήρθε, έτσι έφυγε το περίφημο 1 δισ. στην παιδεία. Ούτε το ‘δαμε ούτε θα το δούμε, διότι απλούστατα κόπηκε με τα νέα και τα παλιά μέτρα. Χθες, κόπηκαν 200 εκατ. Αν προστεθούν και τα 780 εκατ. που είχαν περικοπεί με την πρώτη δόση μέτρων στις 29 Ιανουαρίου, μένουν από τη... μεγάλη επένδυση του ΠΑΣΟΚ στην παιδεία μόλις 20 εκατ. Κατά τα άλλα, η Ά. Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο για το νέο σχολείο όταν οι αποφάσεις της κυβέρνησης έναν τίτλο δίνουν: Εξαθλιωμένη παιδεία με εξαθλιωμένο εκπαιδευτικό. Κι αυτά την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε σε όλους τόνους ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη. Στην ουσία, τα νέα κονδύλια για την παιδεία δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. Τα υπόλοιπα είτε προέρχονταν από μεταφορά χρημάτων από το προηγούμενο έτος, είτε από τις νέες αρμοδιότητες που απέκτησε το υπουργείο Παιδείας (περίπου 120 εκατ.). Η απόφαση για περικοπή των δαπανών στα υπουργεία κατά 10%,που ελήφθη στις 29/1, κόβει από την παιδεία 780 εκατ. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες κόβονται άλλα 100 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλα τόσα από τα «νέα προ-
γράμματα» που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει η Ά. Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα μέτρα είναι αναγκαία, καθώς «κανείς δεν πιστεύει την Ελλάδα. Όσοι μας δανείζουν, γνωρίζουν ότι η χώρα μας παράγει ελλείμματα, οπότε μπορεί να φτάσει σε αδυναμία πληρωμής. Και κανένα ταμείο δεν είναι διατεθειμένο να χάσει λεφτά που επενδύει σε κρατικά ομόλογα. Και όλα αυτά, από μία χώρα που έλεγε συνειδητά ψέματα, δεν έκανε τίποτα να συμμαζέψει τα ελλείμματά της» επεσήμανε ο υπουργός. Μπορεί ο υπουργός να έχει δίκιο για την πολιτική της Ελλάδας και την εικόνα που έχει δείξει στην Ευρώπη, παραλείπει, ωστόσο, και όχι τυχαία, να αναφέρει ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στην τραγική αυτή κατάσταση εξαιτίας των ανεπιτυχών διακυβερνήσεων της, τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. όσο και της παλαιότερης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Γιατί, λοιπόν, να πληρώσει ο λαός τα δικά τους χρέη; Γιατί πρέπει πάντα αυτοί που είναι τυπικοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο να πληρώνουν τα σπασμένα του δημοσίου; Ας δώσουμε τέλος σε όλον αυτό τον παραλογισμό και ας διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!! Δεν δεχόμαστε την πτώση της παιδείας!! Αντιδρούμε για αυτό που μονοί μας κατακτήσαμε και κατοχυρώσαμε συνταγματικά!!

1 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε... / 5 Μαρτίου 2010 στις 8:06 π.μ.  

‘’Θέμιδα’’ ‘’τρύπια’’….!

( …..’’Κλώσες’’ -- ‘’Θέμιδος’’ Μαντάμες….,
στρινγκς σας πρέπουνε και ‘’λάμες’’….,
‘’τους πατήσατε το γκάζι’’….,
θα σας γίνουν ‘’καμικάζι’’….! )

…..Ένας ο νόμος….,
δυο οι παράνομοι….,
δύο οι κλέφτες….,…..
ένας δικάζει….,
μα την απόφαση
άδικη βγάζει….!

Ο πρώτος κλέφτης
μικρό κλεφτρόνι….,
κλοπή του άσημη….,…..
‘’τον βάζει μέσα’’….,
λεφτά δεν έχει
να εξαγοράσει,
και, την ποινή του….,…..
‘’σχολειό’’ η ‘’στενή’’ του….!

Κι ο άλλος ‘’Σούπερ’’….,
Κλέφτης με μέσον
και ‘’σικ’’ τερτίπια….,…..
και, δικαστή του
εξαγοράζει…..
και μένει έξω….,
να συνεχίζει
‘’«τ’ άγιο –του έργο…..»’’….,…..
‘’Θέμιδα’’ ‘’τρύπια’’….!

………………………………………………

Οι ‘’στενές’’….. για τους ‘’στενούς’’….!

…..Τρύπιους νόμους, να, θεσπίζουν
οι της ‘’Θέμιδος’’ Μαντάμες….,
μα….. ιδιόμορφες οι τρύπες….,
που χωρούν, μόν’, τους ‘’χοντρούς’’….,
τους καθελογής αλήτες…..
κι όχι τους λογής ‘’στενούς’’….!

Λεν…., «Η αλήθεια και το λάδι,
πάντα, βγαίνουν από πάνω…..»….,
μα, ‘δω, να, ‘’τη βγάζουν λάδι’’
οι μαφιόζοι κι αρχικλέφτες…..
κι έξω, πάντα, παραμένουν….,
‘’τίμιοι….. ‘δω και σ’ ουρανούς’’….,…..
οι ‘’στενές’’….. για τους ‘’στενούς’’….!

Έχουν ‘’μέσα’’….. κι είναι έξω….,
τα γκουβέρνα είν’ δικά –τους….,
που ‘’τους βγάζουν’’ τα ‘’Κανάλια’’….,
που ‘χουν ιδιοκτησιά –τους….,
κι όχι, δα…., στις εκλογές….,
οι λαοί…., που ‘ν’ να τους κλαις….!.....

…………………………………

Αέρα εμαγείρευε…., μη τρέχα….. και μη γύρευε….!

…..Μπαίνουν σε Κόμματα….,
‘’καραβανάδες’’
και κομματόσκυλα….,
πατούν σε πτώματα…..
και πλούσιοι να ‘τοι….,
κομπινοχρήματοι….,
στην Εξουσιόσκαλα….!

Κι είν’ ανεξέλεγκτοι….,…..
ποιος να ελέγξει
σ’ αλάνα ξέφραγη….,…..
σ’ Ελλάδα….. ανέλλαδη…..
το ‘’πόθεν έσχες’’
πρόστυχο μύθευμα…..
κι η ‘’Θέμις’’ άπραγη….!

…..Αέρα εμαγείρευε….,
μη τρέχα….. και μη γύρευε….,…..
άξια στα θυελλοβρόχια….,
λαουτζίκια, ρε, μαζόχια….!.....


‘’Γεια’’….. και….. γελά καλύτερα..... όποιος γελά..... μεταθανάτια….:

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..