ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!


Eπώδυνες αλλαγές στις συντάξεις σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς τα ταμεία είναι άδεια και το ασφαλιστικό σύστημα κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση.Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για την οικονομία μίλησε για αύξηση των ορίων ηλικίας, κάτι που οδηγεί τα συνδικάτα σε απόφαση "πολέμου". Ήδη προκηρύχθησαν νέες απεργίες από ΑΔΕΔΥ,ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ.
Οι μεταρρυθμίσεις θα πλήξουν άμεσα τις γυναίκες, τους νεοπροσλαμβανόμενους και τους σαραντάρηδες, ενώ παρά τις αντεγκλήσεις είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές και στο συνταξιοδοτικό στρατιωτικών και αστυνομικών.Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, η κατάργηση της 35ετίας, με σταδιακή αύξηση των ετών ασφάλισης και η καθιέρωση ενιαίων παροχών για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ενιαία σύνταξη 360 ευρώ θα έχει τον χαρακτήρα κρατικής ενίσχυσης και θα προστίθεται σε αυτή ποσό που θα είναι συνάρτηση του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών του εργαζόμενου.Στόχος είναι να μπει τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ αναμένεται να επανεξεταστούν τα επαγγέλματα που θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά.Τέλος, μελετάται η παροχή κινήτρων για την παραμονή στην εργασία μέχρι τα 67 έτη, με τη χορήγηση αυξημένης σύνταξης. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν άμεσα τουλάχιστον 300.000 ασφαλισμένους.
Έφτασε, λοιπόν, η ώρα της μάχης! Το γιατί, βέβαια, δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί! Ποια μητέρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα εργατικά της καθήκοντα και υποχρεώσεις μεχρι το 67ο έτος της ηλικίας της, σε συνδυασμό πάντα με τις οικογενειακές της υποχρεώσεις και την προστασία των τέκνων της. Παρ'όλα αυτά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανησυχεί για το μέλλον του λαού και προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τις Ευρώπης δεν διστάζει να θυσιάσει τους πολίτες της στον βωμό του χρέους, που οι ίδιοι δημιούργησαν στο παρελθόν. Το χειρότερο, βέβαια, όλων είναι το γεγονός οτι το χρέος αυτό και την επιβάρυνση στη φορολογία δεν θα την φορτωθούν όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα αλλά οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι που ταλαιπςρούνται καθημερινά λόγω της φτώχειας τους!! Η πολιτική αυτής της χώρας δεν θα αλλάξει ποτε;