Ο ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!




Σήμερα θα ανοίξουμε το λεξικό, διότι έκαστος στο είδος του. Άλλοι ανοίγουν σαμπάνιες και άλλοι λεξικά.

Σοσιαλισμός: Κοινωνικοοικονομική θεωρία που αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σοσιαλδημοκρατία: Πολιτική ιδεολογία που επιδιώκει τις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές του σοσιαλισμού με βαθμιαίες μεταρρυθμίσεις.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει έναν σοσιαλισμό δικιάς του έμπνευσης, τον σοσιαλισμό με απάνθρωπο ή νεοφιλελεύθερο πρόσωπο.

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι τον εφαρμόζει με συνέπεια. Από το ξύλο στα "περήφανα γηρατειά" έξω από το Μαξίμου το 1995, στον ψεκασμό του Μανώλη Γλέζου που τόλμησε να ακουμπήσει την ασπίδα αστυνομικού.

Από τα μέτρα λιτότητας του εκσυγχρονισμού (για λίγους), στα έκτακτα μέτρα της σαμπάνιας (μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις). Περιστατικά ντροπής και μέτρα απαράδεκτα για ένα κόμμα που τολμά να αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό.

Μια κυβέρνηση κρίνεται από την συνέπειά της ως προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και φυσικά από τα αποτελέσματα.

Αν αναλογιστούμε το πόσο γρήγορα ξέχασε ο κ. Παπανδρέου τις υποσχέσεις του, αλλά και το ότι τα νέα μέτρα οδηγούν στην ύφεση τη χώρα και στην οικονομική εξαθλίωση τον λαό, ήδη η νέα κυβέρνηση είναι αποτυχημένη.

Τέτοια είναι η κατάντια της, που πρόλαβε να αποκτήσει τον Παυλόπουλο και τον Μανώλη της. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θυμίζει τον.... επιτυχημένο υπουργό Εσωτερικών της ΝΔ, αφού ό,τι και να γίνει δεν κουνιέται από τη θέση του. Ο κ. Παπουτσής ξεπέρασε ήδη σε τζάμπα μαγκιά τον κ. Μανώλη, που ήταν πάντα έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς διαφωνούσε για το καλό του λαού.

Ο πρωθυπουργός εξαπάτησε ενσυνείδητα τους πολίτες και πήρε τα μέτρα που υποσχόταν ο κουρασμένος Κώστας Καραμανλής.

Όλα όσα έκρινε ως μέτρα καταστρεπτικά για τον τόπο, τα ανακοίνωσε τον τελευταίο μήνα. Δεν πήρε τα χρήματα "που υπήρχαν" από τους έχοντες, δεν πίεσε τις τράπεζες, οι οποίες από το 2004 έως το 2009 είχαν κέρδη 300 δισεκατομμυρίωνν ευρώ (όσο δηλαδή το ύψος του χρέους), δεν απαίτησε τη συνδρομή της εκκλησίας.

Ήρθαν στην εξουσία χωρίς κανένα σχέδιο, ανέτοιμοι και φοβισμένοι απέναντι στην Ευρώπη και τους κερδοσκόπους. Θα φύγουν ως άξιοι συνεχιστές της γαλάζιας κυβέρνησης καταστροφής, από την οποία προεκλογικά διέφεραν τόσο πολύ (στα λόγια).

ΥΓ Εφόσον ο κ. Χρυσοχοΐδης παραμείνει στη θέση του, μήπως θα μπορούσε να αφαιρέσει από την εκπαίδευση των ΜΑΤ τη λοβοτομή; Όχι για να ξέρουν ποιος είναι ο Γλέζος. Δεν έχω τόσο μεγάλες απαιτήσεις. Απλά για να μην ψεκάζουν με χημικά στο πρόσωπο, τον παππού και τη γιαγιά τους.


Από το news24|7.Επιμέλεια: Μάνος Χωριανόπουλος. Ημ/νία δημοσίευσης: 7/3/10. Η φωτογραφία είναι από εδώ.