Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ 1 ΕΚ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ!



Ο ιδιοφυής Ρώσος μαθηματικός Grigory Perelman, ο οποίος πριν 4 χρόνια αρνήθηκε να παραλάβει το ανώτερο διεθνές βραβείο στο χώρο των μαθηματικών, (Fields Medal), βρίσκετhttp://www.blogger.com/img/blank.gifαι υπό νέες πιέσεις να αποδεχθεί ένα νέο βραβείο που συνοδεύεται από το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, για την επίλυση ενός από τους πολυπλοκότερους μαθηματικούς γρίφους, ονόματι Poincare Conjecture.
Παραμένει όμως ασαφές εάν ο Δρ Perelman, γνωστός για την ροπή του προς την απόλυτη απομόνωση , πρόκειται να παραλάβει το βραβείο του US Clay Mathematics Institute.
Μια από τις ελάχιστες πληροφορίες για τη ζωή περιορίζεται στο γεγονός ότι ο 43χρονος ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του σε ένα εξαιρετικά μικρό διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη.
Σε ανοιχτή επιστολή στην ιστοσελίδα της η ρωσική φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά «Warm Home» απεύθυνε έκκληση προς τον Perelman να αποδεχθεί τα χρήματα και εάν δεν επιθυμεί να τα κρατήσει για εκείνον, να τα δωρίσει τουλάχιστον σε ρωσικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.

"Δεν με ενδιαφέρει το χρήμα ή η φήμη"

Ο Δρ Perelman έγινε το πρώτο πρόσωπο στην ιστορία του θεσμού που αρνήθηκε να παραλάβει το μετάλλιο Fields, το οποίο επρόκειτο να του αποδοθεί στο Διεθνές Συνέδριο των Μαθηματικών στη Μαδρίτη.

"Δεν με ενδιαφέρει το χρήμα ή η φήμη" φέρεται να δήλωσε όταν του γνωστοποιήθηκε το γεγονός.

"Δεν έχω καμία θέση στη δημόσια σφαίρα. Κάτι τέτοιο με κάνει να νοιώθω όπως ένα ζώο σε ζωολογικό κήπο. Δεν είμαι ένας ήρωας των μαθηματικών όπως κάποιοι με αποκαλούν. Δε θεωρώ τον εαυτό μου καν επιτυχημένο επιστήμονα. Γι 'αυτό ντρέπομαι να αντικρίζω το βλέμμα των ανθρώπων".


ΠΗΓΗ news247