ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ 87 ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 42.000$


Εντυπωσιακή είναι η ιστορία του Ντέιβ από το Κάνσας, ο οποίος ανακάλυψε ένα εξαιρετικά σπάνιο παιχνίδι για Nintendo στο υπόγειο του σπιτιού του! Το εκπληκτικό δεν είναι η …ανακάλυψη, αλλά η αξία του εν λόγω παιχνιδιού, η οποία ανέρχεται στα 41.300 δολάρια!

Ο Ντέιβ παρακινήθηκε από μία αντίστοιχη ιστορία ενός πωλητή eBay στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος πούλησε ένα παλιό παιχνίδι 13.000 δολάρια. Κατέβηκε στο υπόγειό του κι εκεί βρήκε, μέσα σε μία παλιά κούτα, 185 παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία υπήρχε το ίδιο game που πουλήθηκε λίγο καιρό νωρίτερα, αλλά σε πολύ καλύτερη κατάσταση(!), ενώ ανακάλυψε κι ένα ακόμα πιο συλλεκτικό κομμάτι, το Stadium Events -sport game, με αγωνίσματα στίβου- με ημερομηνία έκδοσης το 1987!

Το χαρτάκι της τιμής, το οποίο ήταν σε τέλεια κατάσταση, κολλημένο πάνω στη θήκη του παιχνιδιού, έγραφε 29,99 δολάρια, αλλά όπως αποκάλυψε ο Ντέιβ, έγινε αξιολόγηση με βάση την παλαιότητα και τη σπανιότητα του παιχνιδιού και η νέα του τιμή αγγίζει τα 42.000 δολάρια!

Όπως αποδείχθηκε, το φοβερό εύρημα του Ντέιβ είναι τρεις φορές πιο πολύτιμο από αυτό του πωλητή eBay. Μάλιστα, ο τυχερός κάτοικος του Κάνσας, θυμήθηκε πως το Stadium Events ήθελε να το επιστρέψει στην εταιρεία απ’ όπου το αγόρασε, αλλά …ξεχάστηκε και αυτό έμεινε κλεισμένο στη συσκευασία του 20 και πλέον χρόνια!

Από την στιγμή που το διάβασα προσπαθώ να θυμηθώ αν έχω κάτι τόσο πολύτιμο. Μάλλον θα πρέπει να περιμένω να περάσουν 5-6 χρόνια ακόμα!