ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ WHITE STRIPES ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


Έτοιμοι να δράσουν νομικά εναντίον της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι οι White Stripes καθώς η τελευταία τους χρησιμοποίησε σε διαφημιστικό της. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το δίδυμο από το Ντιτρόιντ και "ανέβηκε" στο επίσημο site τους, θεωρούν πως το κομμάτι τους, Fell In Love With A Girl (από το album, White Blood Cells), ηχογραφήθηκε ξανά και χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια τους σε διαφημιστικό της πολεμικής αεροπορίας που προμοτάρει το πόλεμο στο Αφγανιστάν. Μάλιστα, αυτό παίχτηκε κατά την διάρκεια του κυριακάτικου Super Bowl, ένα αθλητικό γεγονός που καθηλώνει στις τηλεοράσεις εκατομμύρια Αμερικανούς.

Οι White stripes λοιπόν δηλώνουν προσβεβλημένοι από αυτή την ενέργεια και δηλώνουν αντίθετοι με τον συγκεκριμένο πόλεμο. Παράλληλα, τονίζουν πως θέλουν τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας τους μόνο ως άμυνα σε εισβολείς.
Πηγή

Ωραία η αντίδραση των White stripes, που δεν φαίνεται να είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού. Δεν είναι άλλωστε ωραίο να χρησιμοποιούν το τραγούδι τους σε διαφήμιση του πολέμου, από την στιγμή που το ίδιο το συγκρότημα το έγραψε με τελείως διαφορετικές προθέσεις.


Όλη η φασαρία έγινε γι αυτό το τραγούδι: