Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ!

"Η σφαίρα δεν ήρθε από τον ουρανό. Υπήρχε μεν εποστρακισμός, αλλά αν η βολή δεν είχε ριχτεί προς τη μεριά του συγκεντρωμένου πλήθους, δεν θα υπήρχε το θανατηφόρο αποτέλεσμα". Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο ιατροδικαστής Χρίστος Λευκίδης κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό περί "πυροβολισμών στον αέρα" του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, που μαζί με τον Βασίλη Σαραλιώτη κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.
Ο ιατροδικαστής υποστήριξε στο δικαστήριο την εκδοχή του εποστρακισμού, αφού, όπως είπε, τμήμα της σφαίρας στο πλαϊνό τμήμα είχε αλλοιώσεις. «Αν η σφαίρα είχε βρει σε υψηλό σημείο, τότε θα είχε αλλοιώσεις στο μπροστινό τμήμα και θα είχε ανοίξει σαν μανιτάρι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όταν πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός, το χέρι του ήταν σε ευθεία στο ύψος του στήθους και σε απόσταση ενάμισι μέτρου από το έδαφος. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του πρόσθεσε ότι «αν έριχνε στον αέρα, τότε η σφαίρα θα αδρανούσε και θα έπεφτε σαν απλό αντικείμενο». Πρόσθεσε επίσης ότι η σφαίρα είχε φορά από πάνω προς τα κάτω, όπως διευκρίνισε όμως, αυτό έχει να κάνει με την πορεία της σφαίρας από τη στιγμή που καρφώθηκε στο στήθος του παιδιού, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ήταν σκυμμένο «περίπου δέκα μοίρες αριστερά», και όχι με τη φορά της κατά τον πυροβολισμό.
Η κατάθεση του ιατροδικαστή προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία που δόθηκαν για την αυτοψία και επιτέθηκε στον μάρτυρα. Παρά τις επανειλημμένες διευκρινίσεις του Χρ. Λευκίδη, ο συνήγορος υπεράσπισης επέμεινε ότι ο ιατροδικαστής είχε καταθέσει στον ανακριτή ότι η βολή χτύπησε στο σώμα από πάνω προς τα κάτω.
Όσον αφορά τα στοιχεία της αυτοψίας, ο Αλ. Κούγιας είπε ότι στην σχετική έκθεση δεν φαίνεται η παρουσία κανενός αυτόπτη μάρτυρα, ούτε του κατηγορούμενου ούτε του συνηγόρου του. «Δεν πήγαμε γιατί ήταν στα Εξάρχεια. Πού να πας στα Εξάρχεια; Εγώ ούτε τώρα δεν πάω. Έχω πέντε φρουρούς έξω από το γραφείο μου», είπε χαρακτηριστικά..
Η υπεράσπιση του Κορκονέα, ο οποίος απέδωσε τη δολοφονία στην «κακιά στιγμή», επιχείρησε και χθες να «χτίσει» επιχειρήματα πάνω στη δήθεν παραβατικότητα του 15χρονου. Και εκεί όμως ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός. Σε ερώτηση της προέδρου για το πώς βρήκε τον Αλέξανδρο και αν υπήρχαν στοιχεία που μπορεί να οδηγούσαν στην άποψη ότι συμμετείχε σε επεισόδια, ο Χρ. Λευκίδης ήταν σαφής: «Τα ρούχα του ήταν καθαρά, θα έλεγα τακτοποιημένα. Μόνο οι κηλίδες του αίματος στο στήθος του υπήρχαν»

ΠΗΓΗ avgi.gr

1 σχόλια:

Anast_Ath είπε... / 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:37 π.μ.  

Αν πίστευα ότι όντως υπάρχει κόλαση, τότε πραγματικά θα θεωρούσα πως ο Κούγιας θα καιγόταν για πάντα μέσα σ' αυτή... Τι να πει κανείς γι αυτό τον άνθρωπο και γι αυτά που λέει!!