ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!


Δύο ρουκέτες που εκτόξευσαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ και αποσκοπούσαν να πλήξουν αντάρτες έχασαν το στόχο τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άμαχοι στο νότιο Αφγανιστάν. Ο ανώτερος στρατηγός του ΝΑΤΟ στη χώρα ζήτησε συγγνώμη από τον Αφγανό πρόεδρο.
Οι ρουκέτες έπληξαν σπίτι στην πόλη Μαρζάχ του νοτίου Αφγανιστάν.Ο Χαμίντ Καρζάι ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και ζήτησε από τις αφγανικές και ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να προσέχουν πολύ για να μην σημειώνονται απώλειες αμάχων.
Ο Αφγανός πρόεδρος διέταξε την διεξαγωγή έρευνας για το τραγικό συμβάν.Χιλιάδες άνδρες των αφγανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων διεξάγουν ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν.
Ο στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η επιχείρηση έχει ως στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και ζήτησε συγγνώμη για τον χαμό αθώων στην περιοχή.
Σε μία άλλη εξέλιξη, η ΝΑΤΟϊκή δύναμη (ISAF) ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο νότιο Αφγανιστάν από έκρηξη βόμβας, χωρίς να διευκρινίζει την εθνικότητα του θύματος, ούτε αν το περιστατικό σημειώθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης.


ΠΗΓΗ TA NEA on-line