GOOGLE VS GOOJJE


Το Google έχει στείλει επιστολή παύσης στους φορείς του κινεζικού δικτυακού τόπου αναζήτησης, το λογότυπο του οποίου φέρει μια στενή ομοιότητα με το δικό του.Η αρχική σελίδα Goojje είναι διακοσμημένη με ένα Google-στυλ λογότυπο και το γνωστό σλόγκαν εκτύπωσης.
Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε την Τρίτη ότι η εταιρεία έχει ζητήσει επίσημα στο Goojje να σταματήσει την αντιγραφή του λογότυπου της Google, η οποία προστατεύεται από το εμπορικό σήμα.
Η Κίνα έχει ως γνωστόν κακές επιδόσεις στην προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Πειρατικό λογισμικό, μουσική, ταινίες είδη, ένδυσης και πλήθος άλλων προϊόντων, είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη τη χώρα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να επιβληθούν μέτρα καταστολής κατά της κυβέρνησης.
Το Goojje έχει ήδη σταματήσει να χρησιμοποιεί την αρχική διεύθυνση URL του, www.goojje.com. Οι επισκέπτες πληκτρολογώντας τη διεύθυνση τώρα μεταφέρονται αυτόματα στην διέυθυνση dierqi.com, αν και το περιεχόμενο φαίνεται να είναι ίδιο.
Τον περασμένο μήνα, η Google απείλησε να αποχωρήσει από την Κίνα εξαιτίας της λογοκρισίας, αυτό το σοβαρό περιστατικό πειρατείας που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας της θα συμβάλλει καθοριστικά στην λήψη απόφασης τησ google.