ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Δύο από τις αποφάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης προκαλούν ανάμεικτες εντυπώσεις.Από τη μια πλευρά,βάση τροπολογίας που θα ψηφιστεί σύντομα,ο χρόνος διαζυγίου μειώνεται από τα τέσσερα στα δύο χρόνια σε μια προσπάθεια να μειωθεί το οικονομικό αλλά κυρίως το ψυχικό κόστος σε μια τόσο επώδυνη διαδικασία.
Από την άλλη,ανακοινώνει ότι θα θέσει σε εφαρμογή το "σύμφωνο συμβίωσης" που ήδη ισχύει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες,αναγνωρίζοντας ότι πολλά σύγχρονα ζευγάρια που δεν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία του γάμου στερούνται των οικονομικών προνομίων που απολαμβάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια.Μάλιστα,σε αντίθεση με το γάμο,η λύση της συμβίωσης έρχεται με μια υπογραφή είτε από τον έναν είτε και από τους δύο.
Καθώς όμως η ελληνική κοινωνία κάνει βήματα προόδου σε ό,τι αφορά τα ετερόφυλα ζευγάρια συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου,παρά το ότι μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν αποτελούν.Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί το σύμφωνο συμβίωσης και για τους ομοφυλόφιλους, γεγονός που δημιουργεί το εύλογο ερώτημα "πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα είναι έτοιμη;".
Σε δεκαοκτώ χώρες της Ευρώπης αναγνωρίζονται δικαιώματα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αλλά δεν επιτρέπεται η υιοθεσία παιδιών.Ίσως αυτό να είναι ένα θέμα ταμπού ακόμη και για τις πιο προχωρημένες κοινωνίες αλλά το να μην εφαρμόζεται το "σύμφωνο συμβίωσης" στα ζευγάρια που δεν έχουν καμία άλλη επιλογή, είναι απλώς υποκρισία.

Πηγή news24

Φαίνεται,λοιπόν,οτι η "πολιτισμική ανωτερότητα" που διατρανώνουν πολιτικοί και κυβερνήσεις δεν θα επέλθει ποτέ για την Ελλάδα.Και αυτό γιατί πάντα ακολουθούμε την Ευρώπη εκεί που δεν πρέπει!Ο συντηρητισμός παραμένει ακομη ανίκητος στην μικρή μας χώρα κάνοντας αναγκαίες και επείγουσες τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις των πολιτών και ακόμη περισσότερο των ενδιαφερομένων.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, αποκλείονται τα ομόφυλα ζευγάρια από τη θέσπισή του. Την ώρα που οι εξελιγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες αποδέχονται έμπρακτα την εξέλιξη των ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων, ο Έλληνας νομοθέτης το καταδικάζει ρητά!Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο συγκεκριμένος αποκλεισμός παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς είναι αντίθετο στο άρθρο 8 (σεβασμός ιδιωτικής και οικογενειανής ζωής) σε συνδυασμό με το άρθρο 14 (απαγόρευση αθέμιτων διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Aυτό σημαίνει καταδίκη της χώρας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ύστερα από προσφυγή θιγόμενων.Ας ελπίσουμε οτι μετά απο αυτή την καταδίκη η κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει ριζικά και θα πάψουν να τίθονται όρια στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε όποια κατηγορία και αν ανηκουν!Ας πάμε μπροστά επιτέλους!