ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!


Bουλή της… Ταϊβάν θύμιζε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων η οποία συνεδρίαζε για την λήψη αποφάσεων περί παράλληλων μέτρων με αυτό της τοποθέτησης κορυνών στην οδό Ακρωτηρίου.

Η αίθουσα της συνεδρίασης δεν άργησε να μετατραπεί σε …ρινγκ με αντιμαχόμενα μέρη τους εκπροσώπους του Δήμου κκ. Δεμαρτίνο και Κουρεμένο και τους εκπροσώπους των εμπόρων με τους κκ. Παυλίδη. Ρώρο και Σκέντζο να πρωτοστατούν διαμαρτυρόμενοι για τις κορύνες.

Ο καυγάς άναψε τόσο πολύ που οι…αντιμαχόμενοι ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε να παρέμβουν στλέχη και πολίτες που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση των εμπόρων ήταν ιδιαίτερα προκλητική.

Από τις 12.00 το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο, συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 έμποροι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις κορύνες. Ο κ. Δεμαρτίνος τους επέτρεψε να εισέλθουν στην αίθουσα για να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Είχε προηγηθεί το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου προχθές στο Ζαχαροπλαστείο "Ανατολή" στην Ακρωτηρίου, όπου είχε προαποφασιστεί να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων,

Τα αί,ατα άναψαν, όταν ο κ.Δεμαρτίνος απαίτησε την αποχώρηση των κ.κ.Ρώρου και Παυλίδη από τον Εμπορικό (δέχθηκε μόνο τον αντιπρόεδρο κ.Βαγενά ως μέλος της επιτροπής και τον κ.Στριφτούλια ως πρόεδρο του Συλλόγου) με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των δύο

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά ενώ σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, οι κορύνες θα μπουν αφού ολοκληρωθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης και μπει η σήμανση, δηλαδή σε ένα 5μηνο περίπου!

Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα επανεξετάσει το θέμα αν στο ενδιάμεσο παραδοθούν οι Παραγλαύκιες και η διάνοιξη της Βενιζέλου ενώ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Γιώργος Βαγενάς τόνισε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μελέτη για τις επιπτώσεις των κορυνών σε περιοχές όπου ήδη έχουν μπει.


Από το thebest.gr.

Σχόλιο: Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το mypatra. Η πόλη έχει ιδιαίτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Από την μία δεν υπάρχουν πάρκινγκ που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Πάτρας και ταυτόχρονα τα μέσα μαζικής μεταφοράς απέχουν έτη φωτός από το να εξυπηρετούν την πλειοψηφία των κατοίκων των γύρω περιοχών που είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα δικά τους μέσα για να μετακινηθούν. Από την άλλη ακόμα και αυτοί που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα, προτιμούν να παίρνουν το αμάξι τους παντού κι επειδή δεν μπορούν να παρκάρουν αφήνουν τα αυτοκίνητά τους διπλοπαρκαρισμένα ή πάνω σε πεζοδρόμια! Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα πανδαιμόνιο από κίνηση τις ώρες αιχμήςκ αι όχι μόνό σε όλη την πόλη! Προσωπικά είμαι υπέρ των κορυνών που τοποθετεί ο δήμος για να αποτρέψει τα διπλοπαραρίσματα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό! Πολλά πρέπει να γίνουν και από τις αρμόδιες αρχές, αλλά και από εμάς τους ίδιους!
Ίσως αν αποκτήσουμε και όλοι εμείς μία χ κυκλοφοριακή παιδεία και αρχίσουμε να σεβόμαστε και τους συμπολίτες μας, τότε αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο!