ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ;


Μια απλή ερώτηση θα ήθελα να κάνω! Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στους δρόμους της Πάτρας βλέπαμε ανθρώπους να ρωτάνε διερχόμενους οδηγούς, προκειμένου να γίνει η αρχική μελέτη για την κατασκευή του τραμ στην Πάτρα. Έχει περάσει τόσος καιρός και δεν έχουμε δει να γίνεται κάποια πρόοδος ή δεν έχουμε ακούσει τίποτα τελοσπάντων.
Μπαίνοντας στο site της Tram SA, δηλαδή της εταιρίας που έχει φτιάξει και εκμεταλλεύεται το τραμ της Αθήνας, διαβάζουμε (βλ. εδώ) ότι: " Συγκεκριμένα, οι δημοτικές αρχές της Πάτρας ,των Ιωαννίνων και του Βόλου αποφάσισαν την υιοθέτηση συστήματος τραμ, κατόπιν απαίτησης της τοπικής κοινωνίας και των αρμόδιων φορέων. Η ΤΡΑΜ Α.Ε., σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, έχει αναθέσει ήδη «Μελέτη σκοπιμότητας για την εξυπηρέτηση της πόλης της Πάτρας με τραμ», λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μελέτης σκοπιμότητας για το τραμ στην Πάτρα και η σύμβαση λήγει τον Δεκέμβριο του 2009".
Κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν είδα κάποιο νεότερο για το θέμα! Τελικά τι θα γίνει με το έργο αυτό, που όταν γίνει θα αυξήσει σημαντικά το επίπεδο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Πάτρα; Κανείς δεν ασχολείται; Το μέλλον θα δείξει. Πάντως θα πρέπει και τα λεωφορεία να αποκτήσουν ανταγωνιστή στην πόλη, γιατί το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν είναι πολύ χαμηλό, με το υψηλό αντίτιμο, τα όχι και τόσο συχνά δρομολόγια σε πολλές γραμμές και γενικότερα με την αντίληψη ότι ο επιβάτης-πελάτης είναι απλά ένα πορτοφόλι με πόδια!

2 σχόλια:

hackaday είπε... / 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:51 μ.μ.  

Εδώ δεν ασχολούνται με τα φλέγοντα ζητήματα το τραμ θα κοιτάξουν; Θα στο πω αλλιώς: Αν δεν έχουν καλές και αποδοτικές προμήθειες από το έργο μην ελπίζεις πολλά.

Anast_Ath είπε... / 8 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:04 μ.μ.  

Δυστυχώς hack, αυτό που λες είναι μια πικρή αλήθεια!! Όμως, αν δεν διαμαρτυρηθούμε και δεν πιέσουμε τους υπεύθυνους, ίσως να μην αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση!!