ΚΑΠΝΙΣΜΑ vs ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ . ΔΥΟ ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ !

Το κάπνισμα κοντά σε προϊόντα Apple ακυρώνει την εγγύηση τους


Εάν είστε καπνιστής και έχετε Apple Mac, ετοιμαστείτε για μια δυσάρεστη έκπληξη. Την επόμενη φορά που ο υπολογιστής σας θα χρειαστεί επισκευή, ενδέχεται το service της εταιρίας να μην το αγγίξει!

Όπως αναφέρετε στην ιστοσελίδα The Consumerist, αρκετοί κάτοχοι από Apple MacBook ή iMac έμειναν έκπληκτοι όταν απορρίφθηκε η εγγύηση τους, λόγω της ύπαρξης στάχτης τσιγάρου στα συστήματα, κάτι που φυσικά είναι αναπόφευκτο εάν καπνίζετε κατά την διάρκεια χρήσης του υπολογιστή σας. Ένας αναγνώστης του Consumerist έστειλε τον δύο ετών MacBook του, σε ένα Apple Store στο West Des Moines, μετά από προβλήματα υπερθέρμανσης. Αν και η επισκευή θα ήταν μια απλή περίπτωση καθαρισμού των υπολειμμάτων από το εσωτερικό του υπολογιστή, το κατάστημα αρνήθηκε να το επιδιορθώσει δηλώνοντας ότι "ο υπολογιστής έχει χρησιμοποιηθεί σε χώρο όπου ο χρήστης κάπνιζε" και η εργασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω «κινδύνων για την υγεία που μπορεί να προκύψουν από το παθητικό κάπνισμα». Το περιστατικό απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν μεμονωμένο καθώς και άλλοι αναγνώστες αφηγήθηκαν παρόμοιες ιστορίες σχετικά με το service της apple.

Όταν τα περιστατικά έφτασαν στο γραφείο του γενικού διευθυντή της Apple, οι απαντήσεις που στάλθηκαν στους χρήστες ανέφεραν ότι η νικοτίνη βρίσκεται στη λίστα επικίνδυνων ουσιών για την υγεία και οι εργαζόμενοι στο service της Apple δεν υποχρεούνται να εργαστούν σε μηχανήματα που είναι μολυσμένα με υπολείμματα από τον καπνό των τσιγάρων.

Το θέμα που προκύπτει από αυτή την ιστορία είναι ότι δεν γίνεται καμιά αναφορά στους όρους και συνθήκες των υπηρεσιών εγγύησης της Apple (AppleCare), ότι η παρουσία ενός καπνιστή στο σπίτι που χρησιμοποιείται η συσκευή καταστεί την εγγύηση άκυρη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να στραφεί εναντίον της Apple τελικά σε περίπτωση που καπνιστές ιδιοκτήτες των Mac θελήσουν να κάνουν αγωγή κατά της εταιρίας.



Πηγή




Ουδέν σχόλιο από μενα. Αν έχει καποιος κατι να πει, ελεύθερα...