ΧΑΝΙΑ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΟΠΕΛΑ!


Προκλητική επίθεση από δύο αγνώστους δέχτηκε νεαρή κοπέλα στη περιοχή Χαλεπά Χανίων, χτες (24/02) στις 20.15, τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό της. Οι δύο δράστες την ακινητοποίησαν και χάραξαν δύο αγκυλωτούς σταυρούς στο σώμα της και συγκεκριμένα στον αριστερό της βραχίονα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η κοπέλα είναι φιλόλογος και προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους και έτσι ο ένας σταυρός έμεινε ημιτελής. Αρχικά οι δύο ακροδεξιοί, οι οποίο φορούσαν κουκούλες και μάλλινα γάντια, είχαν σχηματίσει τη σβάστικα και στο δεξί μανίκι του μπουφάν της. Σύμφωνα με τις αρχές οι δράστες αναζητούνται.

«Η σημερινή επίθεση είναι προκλητική. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια επίθεση στα Χανιά καθώς τον τελευταίο καιρό δρουν στη περιοχή ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες και η δράση τους αυτή γίνεται με την κάλυψη ορισμένων πολιτικών κομμάτων, στα οποία βρίσκουν έδαφος», δήλωσε στο tvxs.gr ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος της κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στα Χανιά.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 10 επιθέσεις», τόνισε ο κ. Ρίζος, ενώ παράλληλα διερωτήθηκε «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η Αστυνομική Διεύθυνση βρήκε τους δράστες της επίθεσης στη Συναγωγή και όχι τους δράστες των υπόλοιπων επιθέσεων».

«Επιχειρούν, με αφορμή και το νόμο για την ιθαγένεια, να δημιουργήσουν ένα ρατσιστικό κλίμα. Όμως πέρα από τις φασιστικές επιθέσεις υπάρχουν και οι μεγάλες αντιφασιστικές εκδηλώσεις», τονίζει ο κ. Ρίζος, προσθέτοντας ότι «ούτε αυτή τη φορά δεν θα καταφέρουν οι ακροδεξιοί να σπάσουν το κλίμα αλληλεγγύης που έχει δείξει η νεολαία και η εργατική τάξη των Χανιών».


Το παραπάνω άρθρο και η φωτογραφία είναι από το tvxs.gr. Εδώ δεν θα κάνω σχόλια, μιας και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!