ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!Τέρμα οι φορτιστές, τα καλώδια, και οι περιορισμοί που προκαλεί η ενσύρματη
μεταφορά ρεύματος! Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που θα επιφέρει
-κυριολεκτικά-επανάσταση στην καθημερινότητά μας και η οποία βρίσκεται μόλις ένα βήμα προ των πυλών της εμπορικής εκμετάλλευσης στο βήμα της τυποποίησης.

Οι διάφορες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την ασύρματη αναμετάδοση ρεύματος αναμένεται, μέσα στους έξι επόμενους μήνες, να ενοποιηθούν σε ένα κοινό στάνταρ. Αυτό ανακοινώθηκε από το σχετικό κονσόρτσιουμ εταιρειών (Wireless Power Consortium) που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του προτύπου. Και μόλις επισημοποιηθεί το βιομηχανικό στάνταρ, τότε θα αρχίζει να πλημμυρίζει η αγορά με κινητά, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, media player και άλλες φορητές συσκευές οι οποίες θα φορτίζονται αυτόματα χωρίς τη χρήση καλωδίου. Προς το παρόν ελάχιστες συσκευές, όπως για παράδειγμα το Palm Pre, διαθέτουν μια τέτοια επιλογή...


Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε από κάποιους φοιτητές του ΜΙΤ που κατάφεραν να ανάψουν μια λάμπα των 60 watt από απόσταση 2 μέτρων. Μια πραγματικά χρήσιμη τεχνολογία που ακολουθεί αυτή της ασύρματης μεταφοράς δεδομένων (WiFi) και θα διευκολύνει πολύ κόσμο. Τα πολλά καλώδια πάντα ήταν ενοχλητικά!


Ευχαριστώ τον Βαγγέλη για την υπόδειξη της πηγής.