ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ


Στις μέρες μας εξακολουθούμε και ζούμε ένα φαινόμενο που μπορεί να αποκρυσταλλωθεί στη γνωστή ρήση του Hegel "Η λογική γίνεται παραλογισμός".


Οι αστρολόγοι, οι μάγισσες, οι χαρτορίχτρες, τα μέντιουμ, οι καφετζούδες, οι προφήτες, τα "ταρώ" και τα "ευχέλαια", τα μάγια και τα ξόρκια, τα θαύματα και τα τάματα, το κάρμα και το φενγκ σούι, ένα πολυποίκιλο μυστικό εσωτεριστικό νεφέλωμα ανθεί κυριολεκτικά δίπλα μας.


Δεκάδες χιλιάδες είναι οι επισκέψεις στις πάνω από 100 ιστοσελίδες που έχουν ως αντικείμενο τα μέντιουμ, την αστρολογία, την καφεμαντεία, το ξεμάτιασμα, τη χαρτομαντεία, την τσιγάνικη τράπουλα, τους ονειροκρίτες στην Ιταλία.


Πάνω από 30.000 πλήρωσαν έναν "μάντη" από 20 έως 600 ευρώ, για να μάθουν πώς θα βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο.


Μπορεί η Ιταλία να βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν απέτρεψε μεγάλη μερίδα των Ιταλών από το να ξοδέψει μέσα στο 2009 σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε αστρολόγους και μέντιουμ.

Οι προκαταλήψεις είναι πολύ διαδεδομένες στην Ιταλία, και ριζωμένες στην ιστορία της χώρας. Είναι παράδοξο, ωστόσο, σε περίοδο που τα ποσοστά ανεργίας χτυπούν κόκκινο , οι Ιταλοί να προτιμούν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μελλοντολόγους, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταναλωτών.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως στη Νότια Ιταλία, αλλά τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά ξοδεύονται στην κεντρική και βόρεια χώρα.


Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε περίοδο "οικονομικής κρίσης"..
Μήπως γι' αυτό υπάρχει αυτή η κρίση; 
Πάντως η μοίρα αυτών που ελπίζουν στα μάγια μάλλον κρύβει δυσκολίες. 

Πηγή