ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΚΟΝΑΚΙ ΤΕΛΟΣ!


Όποιος πρόλαβε να αντιγράψει.. πρόλαβε! Εκτός κι αν επιστρέψει στις παραδοσιακές μεθόδους.. Κι αυτό γιατί, σε έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» των επιτηρητών έρχεται να βάλει τέλος εξοπλισμός, μέσω του οποίου, θα εντοπίζονται και θα «αποκαλύπτονται» όσοι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές για να αντιγράψουν σε εξετάσεις, πολύ συνήθης πρακτική των νέων σήμερα.

Σύμφωνα με το BBC, ο σχετικός εξοπλισμός θα πωλείται στα σχολεία της Βρετανίας, προκειμένου οι εξεταστές να εντοπίζουν ποιοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ή άλλα, προηγμένα gadgets «στιγμιαίας μεταφοράς γνώσεων», για να αντιγράψουν.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σε κάθε εξεταστικό κέντρο θα πρέπει να αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση, που θα προειδοποιεί τους μαθητές, πως δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης, να φέρουν κινητά ή άλλον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Μεταξύ άλλων, μεγάλες εταιρείες πώλησης «ανιχνευτών» κινητών, προσεγγίζουν σχολεία, υποσχόμενες τον εντοπισμό των αντιγραφέων, που είτε θα λαμβάνουν τις πληροφορίες από το κινητό, από όποιον είναι στην άλλη γραμμή είτε θα λαμβάνουν mail είτε θα χρησιμοποιούν το κινητό τους για να μπουν στο internet.


Δεν πειράζει.. Και το χαρτάκι με τις λύσεις καλό είναι.


Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ.