ΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ROCK ΑLBUM ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ!


Την 31η Δεκεμβρίου 2009 μάς άφησε άλλη μια δεκαετία, που σημαδεύτηκε και πάλι από πολλή και καλή μουσική. Είδε μεγαθήρια να επανέρχονται και άλλα να περνούν στην ιστορία, παρατηρώντας παράλληλα πολλά νέα συγκροτήματα να καινοτομούν και να καταφέρνουν να σταδιοδρομήσουν. Σίγουρα, η επιλογή 100 δίσκων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε για τη συντακτική ομάδα του Rocking.gr υπήρξε. Γι' αυτό, πριν αρχίσουμε την αλφαβητική παρουσίαση των επιλογών μας, θα έπρεπε πρώτα να σας εξηγήσουμε τη λογική αλλά και τα κριτήρια της λίστας μας.

Κατ' αρχάς, τί σημαίνει «100 άλμπουμ της δεκαετίας»; Σημαίνει 100 δίσκοι που άφησαν τη σφραγίδα τους στα δέκα τελευταία χρόνια και αντικατοπτρίζουν τις τάσεις γύρω από τον άξονα του rock στο παρόν, δίνοντας ίσως στοιχεία και για το μέλλον. Είναι οι καλύτεροι; Κάποιοι σίγουρα, άλλοι ενδεχομένως όχι. Είναι οι πιο αγαπημένοι; Κατά πολλούς, ναι. Υπάρχουν ελλείψεις στη λίστα; Πιθανότατα, καθώς, όπως συμβαίνει με κάθε λίστα, οι προτιμήσεις των συντακτών θα μπορούσαν να άλλαζαν κάθε μέρα, εφόσον όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στους καλύτερους, είναι πάντα μια πολύ επίπονη υπόθεση το ποιον θα αφήσεις εκτός.


Στην συνέχεια του άρθρου που βρίσκεται εδώ μπορείτε να δείτε ποια είναι αυτά τα album.. Τα είδη μουσικής που υπάρχουν στην λίστα είναι από rock, Ιndie rock, Progressive rock μέχρι Progressive metal, Doom metal κτλ..