ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ i-pad;;;


Μια μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων τυλίγεται σαν φίδι γύρω από το κατάστημα της Apple στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Εχουν αποφασίσει να διαθέσουν ολόκληρο το πρωινό τους για να επιστρέψουν στο σπίτι και να πέσουν χαρούμενοι και εξαντλημένοι στον καναπέ, αγκαλιά με το ipad τους. Σε ακτίνα μερικών μιλίων από το κατάστημα της Apple οι δημοτικές αρχές της Νέας Υόρκης διοργανώνουν συσσίτια αστέγων. Πιθανότατα η Apple είχε μεγαλύτερη ουρά.
Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να σχηματίζουν γραμμές αναμονής κρατώντας στο χέρι εκατοντάδες δολάρια; Για ποιο λόγο είσαι ικανός να ποδοπατήσεις αυτόν που προηγείται μόνο και μόνο για να αποκτήσεις ένα προϊόν που, ως πρώτη έκδοση, θα εμφανίσει προβλήματα και σύντομα θα κυκλοφορήσει βελτιωμένο; Ελάτε τώρα, πιθανότατα έχετε δει την ίδια συμπεριφορά και στον καθρέφτη σας. Οι άνθρωποι που διατηρούν μία διεστραμμένη σχέση με τα gadgets εκδηλώνουν τη συμπεριφορά του μικρού παιδιού μπροστά στα κουτιά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Ανυπομονείς. Το θέλεις. Το θέλεις και τώρα. Και το κυριότερο: έχεις καταφέρει να πείσεις τον εαυτό σου ότι το χρειάζεται. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι ο gadget maniac χρησιμοποιεί το νέο παιχνίδι του ως μέσο επίδειξης. Εντάξει, μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά οι περισσότεροι το θέλουν για την απόλαυση που φεύγει από τα δάχτυλα διαπερνάει εκατομμύρια κύτταρα, εισβάλλει με χαρούμενες φωνές στον εγκέφαλο και δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας. Γιατί; Επειδή την έχουν πατήσει.
Ο gadget maniac αισθάνεται πρωτοποριακός, ενώ είναι το πρώτο κορόιδο, αυτός που κατάπιε ένα από τα πιο παλιά κόλπα του εμπορίου. Και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιο ισχυρός λόγος από αυτόν για να αποκτήσεις το ipad. Είναι μια χαρά λόγος, αρκεί. Ηταν ικανός για να στείλει 700.000 ανθρώπους στα καταστήματα των ΗΠΑ. Οι άνθρωποι αυτοί απορρόφησαν όλο το στοκ της Apple, επιτρέποντας στο ipad να απειλεί το ρεκόρ πωλήσεων (πρώτων ημερών) του iphone. Κανένας τους δεν χρειάζεται άμεσα το ipad-του κερατά δεν είναι καν ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ έχεις και notebook. Το απέκτησαν επειδή είναι όμορφο, πρωτοποριακό στο σχεδιασμό και στη φιλοσοφία και, ασφαλώς, είναι Apple.

Και επειδή αυτές τις μέρες διαβάζουμε και πάλι καινούργια, ολόφρεσκα reports για το ipad, είπαμε να σας θυμίσουμε μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν σταθείτε στην ουρά:

Το μηχάνημα δεν είναι multitasking
, όπως δεν είναι και το iphone, κοινώς δεν μπορείτε να τρέξετε δύο εφαρμογές ταυτοχρόνως. Λέγεται ότι αυτό θα λυθεί σε προσεχείς εκδόσεις.
Διαθέτει multitouch!
Για πρώτη φορά οθόνη αφής θα καταλαβαίνει αν έχετε τοποθετήσει δύο ή τρία δάχτυλα στην επιφάνεια της. Είναι κάτι που αλλάζει το περιβάλλον των παιχνιδιών.
Δεν έχει USB. Δύσκολο αυτό, έτσι; Επίσης, όπως και στις άλλες συσκευές της Apple, η μπαταρία δεν αφαιρείται. Μη ξεχνάτε ότι δεν τρέχει εφαρμογές Flash αποκλείοντας, σε μεγάλο βαθμό, πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες.
Δεν έχει κάμερα αν και η χρησιμότητα της σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ποιος θα φωτογράφιζε με μία τόσο μεγάλη μηχανή; Θα ήταν, όμως, χρήσιμη για chat.
Σύνδεση στο internet. Ως Ευρωπαίοι πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τι ακριβώς θα συμβεί με την 3G σύνδεση. Εντάξει, υπάρχει η σύνδεση wi-fi. Ομως όταν αυτή δεν είναι διαθέσιμη, το ipad λειτουργεί με δυνατότητα 3G. Στις ΗΠΑ αυτό συμβαίνει μόνο με το δίκτυο της AT&T με την οποία η Apple έχει τη σχετική συμφωνία. Τι θα γίνει στην Ευρώπη;
Δεν έχει GPS. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση χαρτών γίνεται μέσω internet, κάτι που, στην περίπτωση του 3G, κοστίζει.
Το πληκτρολόγιο δεν είναι τόσο καλό όσο νομίζαμε και πιθανότατα δεν σου επιτρέπει να γράψεις μεγάλα κείμενα. Η Apple εξετάζει τη διάθεση πληκτρολογίου με ειδικό dock στο οποίο θα συνδέεται το ipad.
Εφαρμογές: Τρέχουν σχεδόν όλες του iphone και του ipod. Απλώς μεταφέρονται από το ένα μηχάνημα στο άλλο.

ΠΗΓΗ protagon