ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εις βάρος του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, το οποίο φώναζε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ρατσιστικά συνθήματα που προέτρεπαν σε πράξεις βίας, προχώρησε η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.

"Στην ενέργειά μας αυτή αναγκαστήκαμε να προβούμε ελλείψει αρμόδιας θεσμικής παρέμβασης, παρά τις προβλέψεις του ν. 927/1979, ο οποίος απαγορεύει τη δημόσια έκφραση ρατσιστικών ιδεών και προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Η ομάδα τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτο μέλη ειδικών σωμάτων των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας να εκφράζουν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις, ειδικά από τη στιγμή που αναλαμβάνουν τη φύλαξη των συνόρων και κατά συνέπεια και την υποδοχή των προσφύγων.
"Τέτοιες συμπεριφορές ενισχύουν τις καταγγελίες που έχουν λάβει χώρα σε βάρος μελών του Λιμενικού Σώματος για κακομεταχείριση ακόμη και βασανισμούς προσφύγων κατά την είσοδό τους από τα θαλάσσια σύνορα", υποστηρίζουν.

ΠΗΓΗ enet

Παραθέτουμε αυτό το άρθρο και την αναφορά των δικηγόρων ως συνέχεια του βίντεο που είχε αναρτηθεί στις 26 Μαρτίου και το οποίο απεικόνιζε ξεκάθαρα όσα αναφέρονται! Ευτυχώς ανέλαβε κάποιος να προχωρήσει την ιστορία και να μην τους αφήσει να διατρανώνουν την ελληνική τους ταυτότητα με αυτό τον τρόπο! Ελπίζουμε η ομάδα αυτή των δικηγόρων να δικαιωθεί και μαζί της να δικαιωθούν και όλοι οι μετανάστες αυτού του τόπου που υποφέρουν καθημερινά!