ΣΕΙΣΜΟΣ 7,2 ΡΙΧΤΕΡ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΜΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!


Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τστην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν.Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 01:40 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) σε εστιακό βάθος 10χλμ. όπως ανέφερε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Έγινε αισθητός, μάλιστα, και σε μεγάλο μέρος της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ένας άνδρας σκοτώθηκε, όταν κατέρρευσε το σπίτι του, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο, καθώς έτρεχε έξω κατά τη διάρκεια του σεισμού. Τουλάχιστον 100 άτομα έχουν τραυματιστεί.
Αρκετά άτομα παραμένουν ακόμη παγιδευμένα σε κτίρια στο Μεξικάλι, περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Από την δόνηση κατέρρευσε τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, διακόπηκαν οι περισσότερες μορφές τηλεπικοινωνιών και σχηματίστηκαν μεγάλα ρήγματα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τιχουάνα με το Μεξικάλι.
Στην περιοχή αυτή μάλιστα πολλά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, δρόμοι και γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, όπως ανέφερε στο CNN ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αλφρέδο Εσκομπέδο.
Νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές έχουν εκκενωθεί καθώς δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και οι ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία διπλανών περιοχών.
Σωστικά συνεργεία μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν ήδη σπεύσει στις σεισμόπληκτες περιοχές, όπως αναφέρει το BBC.
Η πόλη Καλέξικο, απέναντι από το Μεξικάλι από την άλλη πλευρά των συνόρων, υπέστη υλικές ζημιές αλλά δεν έχουν αναφερθεί απώλειες. Σειρά μετασεισμών αναστάτωσαν την περιοχή γύρω από το επίκεντρο κοντά στην πόλη Γουαδαλούπε Βικτόρια, επί ώρες.

ΠΗΓΗ tanea