ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Στην Ελευθεροτυπία, διαβάζουμε σχετικό άρθρο με τα μέτρα που φέρνει το ΔΝΤ στην χώρα.
Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, περικοπές σε δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους, νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των υπολοίπων έμμεσων φόρων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.


Όλα αυτά τα ξέραμε από πριν, παρόλα αυτά το κεφάλαιο μαζί με την κυβέρνηση ανδρείκελό της. προσπαθούσαν εδώ και καιρό να μας ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Νομίζω ότι πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο λαός πρέπει να αντιδράσει δραστικότερα. Οι ηγεσίες των συνδικάτων όλων των βαθμίδων έχουν δείξει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια ότι δρουν για το δικό τους ατομικό συμφέρον, συμφωνώντας σε αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα. Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία είναι μία αντίδραση από τα κάτω και από κοινού. Όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε για να μην ακυρωθούν κατακτήσεις αιώνων και να πληρώσουν τα σπασμένα αυτοί που τόσα χρόνια έτρωγαν τα λεφτά μας.
Το αρνητικό σε αυτή την κατάσταση είναι ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και χρόνια διασπασμένοι σε πολλά κομμάτια. Αυτό έχει στείλει πολύ κόσμο στα σπίτια του, να μοιρολατρεί και να λέει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Όμως δεν είναι έτσι. Χρειάζεται να αλλάξουμε λογική και να ακυρώσουμε όσους δρουν με λογικές καπελώματος των αγώνων μας.
Παλιότερα έχουν υπάρξει και χειρότερες εποχές για τον συνδικαλισμό και για τους κοινωνικούς αγώνες. Δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε και να μοιρολατρούμε. Πάντα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να δικαιωθούν οι αγώνες μας.