ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ


Tην «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα αναλαμβάνουν με επιστολή τους στο «Π» από τη φυλακή (με τη σειρά που υπογράφουν) η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς. Πρόκειται για ένα κείμενο με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης δέχονται ότι και ο νεκρός από αστυνομική σφαίρα Λάμπρος Φούντας ήταν σύντροφός τους.

Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί εν θερμώ, καθώς έφτασε στο «Π» σε χρόνο που δεν επέτρεπε μια πιο εκτενή παρουσίαση και ανάλυση. Ως εκ τούτου οι αναγνώστες μας μπορούν να το διαβάσουν ολόκληρο και οι αναλύσεις... έπονται.

Στην δεκαεξασέλιδη επιστολή (που θα μπορούσε να είναι και προκήρυξη) και δημοσιεύεται ολόκληρη στο σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς μεταξύ άλλων τονίζουν ότι :

«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλώνουμε πως ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στον Επαναστατικό Αγώνα. Η μάχη που έδωσε ήταν για την υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία. Δηλώνουμε επίσης πως είμαστε πολύ περήφανοι για την οργάνωσή μας, τον Επαναστατικό Αγώνα, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, για κάθε στιγμή της πολιτικής δράσης μας. Είμαστε περήφανοι για το σύντροφο Φούντα, τον οποίο τιμούμε και θα τιμούμε για πάντα. Όσο και αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς, κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί».

Στο μεταξύ. την υποχρεωτική λήψη δειγμάτων υλικού για εξέταση DNA από τους έξι κατηγορούμενους διέταξε η 19η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση.


Πηγή εφημερίδα "Το Ποντίκι".