ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΩΝ!!


Χτύπημα κάτω από τη ζώνη για εκατοντάδες υποψηφίους που θα πάρουν φέτος μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αποτελεί η απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελληνίων για αποφοίτους του Β’ κύκλου ΤΕΕ.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου που θίγει τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέτει φραγμούς στους διορισμούς τους, αφού μετά το 2013 θα γίνεται μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Στην απεργία της 4ης Μαιου το παρών θα δώσει και η Διδασκάλική Ομοσπονδία.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ στις 4 και 5 Μαΐου, ενώ πρότασή του είναι να ξεκινήσει νέος γύρος απεργιών στις 14 Μαΐου, την κρίσιμη δηλαδή ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων για το 90% των συμμετεχόντων από Ενιαία Λύκεια. Ανοιχτό παραμένει μέχρι στιγμής το ζητούμενο της μορφής των απεργιών, εάν δηλαδή θα είναι 24ωρες επαναλαμβανόμενες ή πενθήμερες.
Καθηγητές και δάσκαλοι πάντως προειδοποιούν για αποφάσεις που αναμένεται να παραλύσουν τη διαδικασία των εισαγωγικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάσεων, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές μίλησε για ακραία μορφή κινητοποιήσεων που θα θέσει ουσιαστικά όμηρους τους χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών.

Συνάντηση με αναπληρωτές
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, η κα Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι «οι αναπληρωτές, που πληρούν τις προϋποθέσεις και διαθέτουν την απαραίτητη προϋπηρεσία θα αντιμετωπιστούν με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο» και πρόσθεσε: «συμφωνήσαμε για το θέμα της μεταβατικής περιόδου, αλλά και για ορισμένα από τα πάγια αιτήματα τους, τα οποία είναι πολύ σοβαρά και ήδη τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα».

Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Το ίδρυμα θα αντιμετωπίσει σοβαρά κενά, καθώς περί τα τέλη Απριλίου λήγουν οι συμβάσεις 50 διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στο πανεπιστήμιο από τέσσερα έως επτά χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΠΗΓΗ news247