ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΗΣΗΣ "VOI NOI"


Τα δύο πόδια σ΄ ένα παπούτσι βάζει η γνωστή αλυσίδα υπόδησης στους εργαζόμενούς της. Με πρόσχημα την κρίση απολύει εργαζόμενους, αλλάζει uποχρεωτικά τις συμβάσεις εργασίας από πλήρη σε μερική απασχόληση, καταστρατηγεί τα ωράρια και τα διαλείμματα. Υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωρίες και ρεπό χωρίς να τα πληρώνει καθώς και να πληρώνουν ελλείμματα ταμείων και αποθήκης χωρίς να παίρνουν τα σχετικά επιδόματα.

Η διοίκηση της εταιρείας μεθοδεύει έναν εργασιακό μεσαίωνα στα μαγαζιά της αλυσίδας. Προσβάλλουν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο τους εργαζόμενους, μεταφέρουν συνεχώς κόσμο από το ένα μαγαζί στο άλλο χωρίς να υπολογίζουν το κόστος σε χρήματα και προσωπική ζωή του εργαζόμενου και χωρίς να διαπραγματεύονται τίποτα προσπαθούν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε οικειοθελή αποχώρηση με τα γνωστά οφέλη για την εταιρεία.

Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι θέσεις εργασίας μας είναι πολύτιμες και δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με αυτές.

Γνωρίζεις ότι:

* Δεν μπορεί ο εργοδότης να προχωρήσει μονομερώς σε δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας σου (σύμβαση, αμοιβές, ωράριο).

* Εάν διαχειρίζεσαι το ταμείο δικαιούσαι επίδομα ταμείου 5%.

* Αν εργάζεσαι με πλήρη απασχόληση δικαιούσαι 20 λεπτά διάλειμμα εντός του ωραρίου εργασίας σου.

* Δεν είναι απόλυτο το δικαίωμα του εργοδότη να σε μετακινεί σε διαφορετικά καταστήματα της εταιρίας. Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει καταχρηστικά και ως μέσο εξαναγκασμού σε παραίτηση. Δεν μπορείς να εργάζεσαι σε καταστήματα διαφορετικής εταιρίας από αυτήν που σε έχει προσλάβει.

* Κάθε είδους εξύβριση, εκβιασμός, προσβολή της προσωπικότητας του εργαζόμενου είναι παράνομη και διώκεται.

Σήμερα στα περισσότερα μαγαζιά της αλυσίδας Voi Noi σε όλη την Ελλάδα μοιράζεται αυτό το χαρτί. Κανείς δεν είναι μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε. Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους ενώνονται. Γινόμαστε πιο δυνατοί με την αλληλεγγύη μας. Δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, έχουμε δύναμη να τους σταματήσουμε.

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να συντονιστούμε. Στείλτε μας e-mail στο:
voinoiergazomenoi@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες και τον συντονισμό όλων των εργαζόμενων για τα δικαιώματά τους: www.dikaioma.gr - info@dikaioma.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
από όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης: Ταυτόχρονη παρέμβαση επιτροπών αλληλεγγύης σε δεκάδες καταστήματα Voi Noi σε όλη την Ελλάδα.


Από το blog "Φτου ξελευτερία".