ΤΡΟΪΚΑ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ 13ης ΚΑΙ 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ!


Σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα μέτρα, την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα ζητά από το υπουργείο Εργασίας η τριμερής επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη, αλλά μετατέθηκε για τη Δευτέρα –πέραν των υπόλοιπων διορθωτικών επεμβάσεων που επιχειρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να καταλαγιάσει τα πνεύματα.

Ακόμη, μήλο της Έριδος για τις δύο πλευρές έχει γίνει η αύξηση των ορίων ηλικίας στις μητέρες ανηλίκων και στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα…

Θυμίζουμε πάντως πως μεταξύ των διορθωτικών τροποποιήσεων που προωθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι η εφαρμογή των αντικινήτρων απόλυσης των μεγάλης ηλικίας εργαζομένων από τα 55 έτη -έναντι των 57 που προβλεπόταν αρχικά- καθώς και η αύξηση κατά δύο μήνες, από τέσσερις σε έξι, της υποχρέωσης των εργοδοτών να προειδοποιούν για επικείμενη απόλυση, προκειμένου να καταβάλουν μειωμένη αποζημίωση.

Την Τρίτη μάλιστα ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, υποστήριξε και την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την κατάθεσή του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Η προσωπικότητά μου δομήθηκε δημοκρατικά, σέβομαι τους βουλευτές του κόμματος που ανήκω, δε δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για τη δημοκρατικότητά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Από την εφημερίδα "Το Ποντίκι".

Σχόλιο: Όλοι ξέρουμε πως μπαίνουμε σε ένα νέο "μεσαίωνα" όχι μόνο εργασιακό! Επίσης το ξέρουμε ότι πλέον την χώρα την κυβερνά η τρόικα και το ΔΝΤ. Αυτό που πραγματικά θέλω να δω, είναι πόσο πουλημένοι είναι οι βουλευτές (όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ) που θα υπερψηφίσουν αυτά τα νομοσχέδια! Πλέον τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται σαν χιονοστιβάδα! Πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός θα τα δεχτεί αμάσητα;
Όσο για την δημοκρατικότητα της κυβέρνησης, το είδαμε και με τους 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν υπάκουσαν στην κομματική γραμμή και διεγράφησαν!