ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!


Κατάργηση και συγχώνευση φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, καθώς και απολύσεις συμβασιούχων και μετακινήσεις 10.000-15.000 υπαλλήλων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για το οποίο πραγματοποιείται δημόσια διαβούλευση από χθες μέχρι τις 28 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.

Το προσωπικό που υπηρετεί στους υπό κατάργηση οργανισμούς, φορείς ή υπηρεσίες, θα πρέπει εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου να υποβάλει στο εποπτεύων υπουργείο αίτηση μεταφοράς ή μετάταξης. Όσοι δεν υποβάλλουν αιτήσεις, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Στην περίπτωση των συγχωνεύσεων, το προσωπικό μεταφέρεται στην απορροφούσα εταιρεία ή οργανισμό. Το μετατασσόμενο ή μεταφερόμενο προσωπικό θα κατατάσσεται σε θέσεις αντίστοιχων μισθολογικών κλιμακίων με αυτά που αμειβόταν.

Στις νέες θέσεις εργασίας δεν θα υπολογίζονται τυχόν πρόσθετες αμοιβές και ειδικά επιδόματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στο παρελθόν.

Επίσης, θα απολύονται οι εποχικοί υπάλληλοι (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι έργου) των υπό κατάργηση οργανισμών.

ΝΠΔΔ, οργανισμοί και υπηρεσίες που καταργούνται :

Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου
Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής
Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών
Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών
Ιόνιος Ακαδημία
Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία
Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των κρατών-μελών του οργανισμού για την οικονομική συνεργασία του Εύξεινου Πόντου
Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας
Ινστιτούτο Ερευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας
Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος
Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας
Εθν. Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες
Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (51 υπηρεσιακές μονάδες)
Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος
Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας
Επίσης λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση οι ανώνυμες εταιρείες:
Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης
Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου
Ολυμπιακό Χωριό
ΑΓΡΟΓΗ

Φορείς που συγχωνεύονται

Συγχωνεύονται οι παρακάτω φορείς και ΑΕ με την παράλληλη μεταφορά του τακτικού προσωπικού:

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης
Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Οι εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης ΑΕ», «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας ΑΕ, «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ», και Κέντρο Ελληνικής Γούνας συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.»
Η Εταιρεία Διανομής αερίου απορροφάται από τη Δημόσια Επιχείρηση παροχής αερίου.


Πηγή aftodioikisi.gr.

Σχόλιο: Καταλαβαίνω πως στην κατάσταση που μας φτάσανε, από την κυβέρνηση έχουν εντολές να μειώσουν τους δημόσιους υπαλλήλους και προσπαθούν καταργώντας δημόσιους οργανισμούς να πετύχουν μεσοπρόθεσμα τον στόχο τους, όπως και να καταφέρουν να έχουν λιγότερα έξοδα. Επίσης καταλαβαίνω το ότι κάποιοι οργανισμοί και ινστιτούτα, όπως η "Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε." ή η "Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος " κλπ μπορεί να μην έχουν πλέον λόγο ύπαρξης και το οποιοδήποτε έργο τους να καλύπτεται από άλλες υπηρεσίες. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί να καταργηθούν π.χ. το "Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου " (που θα μπορούσε να αποτελεί ένα μάρτυρα της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας) ή το "Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής " (από την στιγμή που η χώρα εμφανίζει έντονο μεταναστευτικό ρεύμα εισόδου) ή το "Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας " ή το "Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες" (την στιγμή που τα ΑμεΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κοινωνικού ρατσισμού) κλπ.
Κάποιοι από αυτούς τους οργανισμούς θα μπορούσαν να συμβάλλουν με μία σωστή χρηματοδότηση και λειτουργία στην έρευνα, που μακρυά από τα κέρδη του κάθε επιτήδειου "ιδιωτικού ερευνητικού κέντρου", θα μπορούσε να έχει οφέλη η κοινωνία. Όμως όχι...Ας τα κλείσουμε όλα! "Καλύτερα" αποτελέσματα έχουμε όταν δίνουμε έργα με εργολαβίες σε ιδιώτες...

Αν έχω άδικο πείτε το!