ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ NETBOOKS ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ INTEL ATOM ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ!



Οι επεξεργαστές της σειράς Atom συμπληρώνουν ένα χρόνο ζωής, έχοντας διανύσει μια άκρως επιτυχημένη πορεία. Οι επεξεργαστές της σειράς Atom φιλοξενούνται στην συντριπτική πλειοψηφία των netbooks, κατηγορία φορητών υπολογιστών που καταγράφει απρόσμενες πωλήσεις εδώ και έναν χρόνο. Η Intel ανακοίνωσε τη νέα γενιά επεξεργαστών Atom. Η νέα σειρά περιλαμβάνει προς το παρόν δύο νέα μοντέλα: τον Ζ550, τον πρώτο επεξεργαστή Atom στα 2GHz και τον Z515, ο οποίος τρέχει σε ταχύτητες έως και 1,2GHz. Οι νέοι Atom υποστηρίζουν τεχνολογία της Intel Hyperthreading, μέσω της οποίας μπορούν να εκτελέσουν πάνω από μία εργασίες ταυτόχρονα, αλλά και να αποδώσουν καλύτερα γραφικά.


Πηγή: computeractive.gr.

Σχόλιο: Όλοι ξέρουμε ότι τα netbooks έχουν επεξεργαστές χαμηλής ισχύος, γιατί κύριο ατού τους είναι η φορητότητα και άρα η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, προκειμένου η μπαταρία να αντέχει αρκετές ώρες και όχι η δυνατότητα να εκτελούν εργασίες που απαιτούν μεγάλη ισχύ. Εάν βγουν οι νέοι επεξεργαστές στην αγορά, που θα δίνουν την δυνατότητα για περισσότερες εργασίες, τότε νομίζω ότι οι πωλήσεις των netbooks θα εκτοξευτούν για τα καλά...

1 σχόλια:

- είπε... / 11 Ιουνίου 2010 στις 12:47 π.μ.  

Παρόλο που δεν είμαι gadget-άκιας, για το θέμα των netbook είμαι αρκέτά «θερμός»! Είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για το 80% -ίσως και 100%- των καθημερινών αναγκών ενός χρήστη, με λιγότερο κόστος και περισσότερη ευχρηστία, αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά (ίσως και να μας περισσεύουν αρκετές δυνατότητες), εν αντιθέσει με τους υπερφορτωμένους και υπεργρήγορους υπολογιστές που δε δουλεύουν ούτε στο 20% των δυνατοτήτων τους τον περισσότερο καιρό. Για να δούμε τι θα γίνει!