ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΕΙ ΚΟΚΚΑΛΗ!


Ομόφωνα δεκτό από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens, έγινε το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, να κληθούν να καταθέσούν ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Σκαρπέλης, πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα διεθνών επενδύσεων του ΟΤΕ και ο Πέτρος Λάμπρου, ο οποίος στο παρελθόν ήταν διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού και είχε επεξεργαστεί τη σύμβαση ψηφιοποίησης.
Έτσι, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Σήμερα προσήλθε στην εξεταστική ο φερόμενος ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος όμως αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, καθώς με υπόμνημά του επικαλέστηκε το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος στην τακτική δικαιοσύνη.
O κ. Μαυρίδης, φερόμενος ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρείας, δεν θέλησε σε καμία ερώτηση που του απεύθυναν οι βουλευτές, ενώ παρέπεμψε στο υπόμνημά του επικαλούμενος ότι είναι κατηγορούμενος στην τακτική δικαιοσύνη.
Η εξεταστική επιτροπή με επιστολή που απεστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, προτείνει

*Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδος-Γερμανίας να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η Siemens από τη γερμανική κυβέρνηση να παράσχει στοιχεία στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Εξεταστική Επιτροπή
*Παράλληλα να οδηγηθεί το θέμα ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
*Τα καθ' ύλην συναρμόδια υπουργεία και Οργανισμοί να προσδιορίσουν το σύνολο της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την παράνομη δράση της Siemens
*Τα συναρμόδια υπουργεία να ζητήσουν απευθείας από τη Siemens τα απαιτούμενα στοιχεία και τέλος,
*Να συσταθεί αμέσως ειδική επιτροπή ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών που διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη στα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών, με τα οποία υπέγραψε συμβάσεις η Siemens κατά την τελευταία 20ετία.

Με δεύτερη επιστολή που απευθύνεται στην Τράπεζα Ελλάδος, στο ΣΔΟΕ, στην Επιτροπή Καταπολέμησης του Βρώμικου Χρήματος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η επιτροπή ζητεί τον πλήρη έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και των χρηματιστηριακών κινήσεων αλλά και χρηματικών κινήσεων σειράς επιχειρηματιών και χρηματιστών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δικογραφία και τις καταθέσεις ενώπιον της επιτροπής.
Σε τρίτη, τέλος, επιστολή προς τις δικαστικές αρχές ζητείται δικαστική συνδρομή για άνοιγμα λογαριασμών στο εξωτερικό με τη συνεργασία της Εuropol των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονύση Δενδρινού, Χρήστου Καραβέλα, Πρόδρομου Μαυρίδη, των νομικών προσώπων που συμμετέχουν οι ανωτέρω καθώς και οποιωνδήποτε άλλων φυσικών και νομικών προσώπων που κατά τη κρίση της δικαιοσύνης εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ news24