ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ!!


Σταμάτησαν να διορθώνουν τα χιλιάδες γραπτά των πανελληνίων εξετάσεων οι εκπαιδευτικοί που εκτιμούν ότι οι αμοιβές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες των βαθμολογητών.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας για ασυνέπεια καθώς υποστηρίζουν ότι είχαν την διαβεβαίωση του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου ότι η μείωση -λόγω κρίσης- των φετινών αμοιβών δεν θα ξεπεράσει το 5%.

Οταν όμως η ΟΛΜΕ διαπίστωσε ότι η αμοιβή από 1,8 ευρώ /ώρα είχε πέσει στο 1,3 ευρώ/ώρα, κάλεσε τους καθηγητές στις 26 Μαίου να απέχουν από τη βαθμολόγηση των γραπτών, προκαλώντας μπλακ άουτ στη διαδικασία των Πανελλήνιες.

Έτσι από χθες δεκάδες καθηγητές οι οποίοι μετά το πέρας των μαθημάτων τους στα σχολεία πήγαιναν στα βαθμολογικά κέντρα για την έξτρα αμοιβή και εργάζονταν 6-8 ώρες επιπλέον, απέχουν από τη διαδικασία, ο ρυθμός της οποίας επιβραδύνεται με κίνδυνο την καθυστέρηση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των υποψηφίων.

Μάλιστα δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν καταχωρηθεί οι βαθμολογίες περίπου στο 50% των διορθωμένων γραπτών.

Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να πληρώσει τους βαθμολογητές εκπαιδευτικούς με 1,3 ευρώ την ώρα και έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν μέχρι και 600 γραπτά, ενώ το ημερομίσθιο αγγίζει τα 14 ευρώ.

Ήδη η μεγαλύτερη αποχή παρατηρείται στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χθες δεν λειτούργησαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων ενώ χθες έκλεισε και το βαθμολογικό κέντρο Χανίων.

"Το υπουργείο Παιδείας μάς ξεγέλασε" δήλωσε στο «Βήμα» μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνοντας ότι άλλη απόφαση τους έδειξε ο υφυπουργός Ιωάννης Πανάρετος και άλλη υπέγραψε τελικά.

Η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για παρελκυστική τακτική του υπουργείου Παιδείας η ΟΛΜΕ καθώς και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου διαβεβαίωνε στις 4/6/10 σε τηλεοπτική συζήτηση τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ ότι οι αμοιβές θα είναι όσο και την περσινή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΠΗΓΗ news24