ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ!


Ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς από ισραηλινούς κομάντο καταγγέλλουν οι πρώτοι ακτιβιστές απ’ την Ελλάδα που επέβαιναν στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας και επέστρεψαν σήμερα το πρωί. Οι ακτιβιστές και μέλη της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» κάνουν λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες αγριότητας και άρνησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη σύλληψη και κράτησή τους, αλλά και χρήση φυσικής και ψυχολογικής βίας, προσπάθεια τρομοκράτησης, άρνηση νομικής βοήθειας και επαφής με την πρεσβεία, ανακρίσεις και χλευασμό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, οι 6 Έλληνες ακτιβιστές που απελάθηκαν από το Ισραήλ, μιλούν για «κράτος τρομοκράτη» και παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου, ενώ χαρακτηρίζουν πειρατεία την επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον της διεθνούς ακτιβιστικής αποστολής, που κρατάει αιχμαλώτους τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που, όπως επισημαίνουν, κρατούνται παράνομα. Παρά το γεγονός ότι δεν έκαναν κάτι παράνομο -ήταν σε διεθνή χωρικά ύδατα όταν τους επιτέθηκαν ισραηλινοί κομάντος, ούτε είχαν στόχο να μπουν στο έδαφος του Ισραήλ- και υπακούοντας στις εντολές που τους δίνονταν, υπέστησαν πρωτοφανή βία.

Οι ακτιβιστές εξέφρασαν, επίσης, την απογοήτευσή του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της κυπριακής, στις οποίες αποδίδουν ευθύνες για την εξέλιξη.


Το άρθρο είναι από το tvxs.gr.

-->Επίσης δείτε ένα σχετικό άρθρο με παρατηρήσεις για την συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι 6 Έλληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ.
-->Η εικόνα είναι από το σχετικό άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία". (κάντε κλικ για να την δείτε καλύτερα)!