ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"!


Χθες ξαφνικά άκουσα την είδηση για την βόμβα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον θάνατο ενός αστυνομικού. Από χθες έχουν γραφτεί αρκετά για το γεγονός. Ενδεικτικά:
-->Μοιραίο λάθος, μοιραίο μακελειό (news247.gr)
-->Έκρηξη με ένα νεκρό στο γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη (Ελευθεροτυπία)
-->Βόμβα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Το Βήμα)

Κατ' αρχήν, ας σταθούμε στο ότι χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και ο άνθρωπος αυτός άφησε πίσω του παιδιά ορφανά και μια οικογένεια να θρηνεί τον χαμό του. Λέω μια οικογένεια, γιατί όσα "όμορφα" λόγια και να πουν οι πολιτικοί, όλοι ξέρουμε ότι η πολιτεία στο τέλος δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει και μετά από λίγο καιρό θα ξεχάσουν ότι συνέβη το γεγονός αυτό.
Προσπαθώ να σκεφτώ πως κάποιος καταλήγει στο να κάνει μια τέτοια ενέργεια. Πρώτο ενδεχόμενο είναι κάποιοι τρομοκράτες να θέλησαν να σκοτώσουν τον υπουργό και να περάσουν το οποιοδήποτε "μήνυμα" είχαν στο μυαλό τους. Δεν είναι δυνατόν όμως να μην σκέφτηκαν ότι με μια τέτοια πράξη αυτόματα έβαζαν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα και απλά τυχαίνει να δουλεύουν στο υπουργείο και τελικά την πλήρωσε με την ζωή του κάποιος άλλος.
Επόμενο ενδεχόμενο είναι να ήθελαν απλά να κάνουν μια επίθεση στο υπουργείο και να δείξουν ότι μπορούν να βάλουν βόμβα οπουδήποτε. Αυτό το σενάριο πραγματικά δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει. Φανταστείτε να αρχίσουν είτε οι ίδιοι, είτε μιμητές τους να βάζουν βόμβες από δω και από κει, σε "συμβολικούς στόχους" και πολυσύχναστα σημεία. Δεν θέλω να σκέφτομαι το χάος σε μια τέτοια περίπτωση.
Το τρίτο ενδεχόμενο, που δεν μου φαίνεται και αρκετά απίθανο, το βλέπουμε αν κοιτάξουμε και με λίγο σκεπτικισμό τα γεγονότα. Γιατί μια τέτοια πράξη και γιατί τώρα; Τον τελευταίο καιρό ο κόσμος έχει αρχίσει και "επαναστατεί" βλέποντας εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών να καταλύονται, προδιαγράφοντας ένα ζοφερό μέλλον για τους μη έχοντες, δηλαδή για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Την πράξη αυτή άνετα μπορούν να την εκμεταλλευτούν όλοι όσοι θέλουν τα μέτρα αυτά και να εμφανίσουν ως υπαίτιους (φυσικούς ή ηθικούς) όλους όσους παλεύουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, ρίχνοντας λάσπη.
Ας μην ξεχνάμε και το παράδειγμα της τράπεζας "Marfin" και τους 3 εργαζόμενους νεκρούς την ημέρα της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, από κουκουλοφόρους. Αν θυμάστε τότε προσπάθησαν να εμφανίσουν σαν συνένοχους γι' αυτή την δολοφονία τους διαδηλωτές που δεν τους σταμάτησαν...Όπως κάποιος κρύβεται πίσω από μια κουκούλα και δεν ξέρεις ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί, έτσι δεν ξέρεις και κάποιος "άγνωστος χ" τρομοκράτης τι ρόλο παίζει.
Αυτές οι σκέψεις μου γεννήθηκαν διαβάζοντας τα άρθρα των εφημερίδων που αφορούν την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο και το μόνο που πραγματικά εύχομαι είναι να σταματήσουν να πληρώνουν ακόμα και με την ίδια τους την ζωή αθώοι άνθρωποι!