ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα ενότητας και καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των υπουργών για την υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης.

Το κλείσιμο ζημιογόνων δρομολογίων, μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού και την πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε στρατηγικό επενδυτή, με την εκχώρηση του μάνατζμεντ, εγκρίθηκε για τον ΟΣΕ στα πλαίσια του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων, ενώ προβλέπεται ακόμα η χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, η διάθεση του 23% της ΕΥΑΘ και του 10% της ΕΥΔΑΠ, με διατήρηση του 51% του ελληνικού δημοσίου.

Ακόμη, ανακοινώθηκε ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ από τη ΔΕΣΦΑ, καθώς και θεσμικές παρεμβάσεις για το άνοιγμα της χονδρικής και λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα πουληθεί το 39% των ΕΛΤΑ.

Επίσης, θα παραχωρηθούν τα καζίνο Κέρκυρας και Πάρνηθας, την ώρα που προαναγγέλθηκε σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών, με έμφαση στο διαδικτυακό στοίχημα .

Αποφασίστηκε ακόμη, η συγχώνευση της Κτηματική Εταιρίας του Δημόσιου, της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και των Ολυμπιακών ακίνητων.


Το παραπάνω άρθρο είναι απόσπασμα από την εφημερίδα "Το Ποντίκι". Διαβάστε το όλο εδώ.

Σχόλιο: Πείτε μου πραγματικά η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ σε τι διαφέρει από την πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ.; Είναι πραγματικά εξευτελιστικό για μια χώρα να ξεπουλάει όλους τους πόρους απ' όπου μπορεί να πάρει έσοδα. Σκεφτείτε ότι η "δικαιολογία" που γίνονται όλα αυτά, είναι για να βρεθούν άμεσα χρήματα. Όμως στο μέλλον που δεν θα έχει το κράτος έσοδα από τις επιχειρήσεις αυτές, τι θα κάνει;
Ύστερα απ' όλα αυτά ο μόνος τρόπος για να βρει έσοδα το κράτος, θα είναι από την φορολογία των πολιτών. Πόσους φόρους θα αντέξουμε ακόμα; Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι "στο κόκκινο" και όσο αυξάνεται η ανεργία και πέφτουν οι μισθοί, όλο και περισσότεροι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Πέραν αυτού, θα το πω για ακόμα μία φορά. Δεν είναι σοβαρή μια κυβέρνηση (στην περίπτωσή μας και τα δύο κόμματα εξουσίας) που ξεπουλάνε τομείς σημαντικούς για την κοινωνία. Οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ρεύματος, η ύδρευση και οι μεταφορές είναι πολύ ευαίσθητοι τομείς, καθώς αποτελούν κοινωνικά αγαθά. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από νερό, τηλέφωνο, ρεύμα και μέσα για να μεταφερόμαστε. Όταν αυτά τα αγαθά γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης, τότε αργά ή γρήγορα θα σταματήσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Τελειώνοντας, να πω ότι θα πρέπει να ντρέπονται να εμφανίζουν ως ζημιογόνες, εταιρίες που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τις έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Όταν χρησιμοποιείς τον στενότερο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για να διορίσεις στρατιές ψηφοφόρων, για να εξυπηρετήσεις τσάμπα το κόμμα σου (π.χ. δωρεάν μεταφορές ψηφοφόρων στις εκλογές) και σε κάθε ευκαιρία αποκομίζεις οφέλη εις βάρος του δημοσίου, δεν δικαιούσαι να λες να πουλήσουμε αυτές τις εταιρίες για να μην είναι ζημιογόνες!