Mr COSCO ΣΑΣ ΛΕΜΕ " 出 去"!


Οι φάκελοι της κινεζικής συμμετοχής σε μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όπως ο εμπορευματικός σταθμός του Θριασίου Πεδίου, η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Ικόνιο με το Θριάσιο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η εκμετάλλευση σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και σε άλλα λιμάνια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου), η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο τουρισμός, η κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου στο Καστέλλι στην Κρήτη και άλλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, άνοιξαν χθες και θα βρεθούν σήμερα και αύριο στην ατζέντα των επαφών του Γουέι Τζιαφού με στελέχη και άλλους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ηδη, άσχετα από την εξέλιξη που θα έχει το συνολικό επενδυτικό πακέτο των Κινέζων της Cosco και ενδεχομένως και άλλων κινεζικών επιχειρήσεων, γεγονός είναι ότι η Cosco και ο ΟΛΠ έχουν συνάψει μεταξύ τους μια ευρύτερης σημασίας στρατηγική συμμαχία, που εδράζεται μεν στη συνεργασία τους στον εμπορευματικό σταθμό του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, αλλά επεκτείνεται και στην από κοινού διεκδίκηση του εμπορευματικού σταθμού του Θριασίου, αλλά και στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Χθες, ο συνήθως λιτός στις δηλώσεις του πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Cosco και μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος) ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος σε ό,τι αφορά στις προθέσεις της Κίνας έναντι της Ελλάδας.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, έκανε γνωστή την απόφαση της Cosco να μεταφέρει το ευρωπαϊκό επιχειρησιακό της κέντρο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να αναδείξει τον Πειραιά σε κύρια λιμενική ευρωπαϊκή βάση. Κι αυτά καθώς η Cosco έχει επιλέξει την Ελλάδα ως πύλη εισόδου στις αγορές της Ευρώπης.


Το παραπάνω είναι απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας "Τα Νέα".

Σχόλιο: Ό,τι έχει απομείνει πια σε αυτή τη χώρα γιατί θα πρέπει να ξεπουληθεί είτε στο ντόπιο είτε στο διεθνές κεφάλαιο; Ή μήπως επειδή η Κίνα αυτοτιτλοφορείται ως "λαϊκή δημοκρατία" (δηλαδή κομμουνιστική) είναι και θα μας ωφελήσει ο ερχομός τους; Έλεος! Η χώρα έχει παραδοθεί για τα καλά στις ορέξεις των αγορών, που έχουν βολευτεί με μία κυβέρνηση μαριονέτα, που είναι διατεθειμένη να τους ικανοποιήσει κάθε στιγμή. Επιπλέον οι υπεύθυνοι δεν λαμβάνουν καν υπ' όψην τις αντιδράσεις από ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα από τα όσα σχεδιάζουν μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως π.χ. στο Καστέλλι.
Το ξέρουμε και το έχουμε καταλάβει εδώ και χρόνια ότι ξεπουλάνε την Ελλάδα και προετοιμάζουν ένα χειρότερο μέλλον για εμάς, τον λαό....Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να αντιδράσουμε,τι κάνουμε και τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα;


Υ.Γ. Η Κινέζικη φράση στον τίτλο σε κάπως ελεύθερη μετάφραση στα Ελληνικά σημαίνει "φύγετε"...