ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ "ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ"!!


Εχθές ψήφισαν οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Ελλάδας, οι πρώτες εντάσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Όπως δήλωσε στο tvxs.gr ο φοιτητής της Αριστερής Ενότητας στην ΑΣΟΕΕ, Ηλίας Χρονόπουλος, ενώ φέτος η ΔΑΠ συναίνεσε για πρώτη φορά στη χρήση παραβάν που διασφαλίζουν το απόρρητο της ψήφου, μέλη της ΠΑΣΠ νωρίς το πρωί έσκισαν τα παραβάν και προπηλάκισαν όσους φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την κίνησή τους.

«Στην ΑΣΟΕΕ οι φοιτητικές εκλογές όλα τα τελευταία χρόνια διεξάγονται με μια παγκόσμια πρωτοτυπία: δεν υπάρχουν παραβάν που να διασφαλίζουν το μυστικό της ψήφου, με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ όλα αυτά τα χρόνια, και επίσης δεν υπάρχουν λευκά ψηφοδέλτια που να καταμετρούνται στα έγκυρα. Φέτος, για πρώτη χρονιά, η ΔΑΠ υποχώρησε και δέχτηκε να μπουν παραβάν και, σαν να μην έφτανε ότι η ΠΑΣΠ δεν δέχτηκε το αυτονόητο, να υπάρχουν δηλαδή παραβάν, γύρω στις 08.30 κι ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία, τα μέλη της ΠΑΣΠ τεμαχίσανε τα παραβάν που είχαν στηθεί μέσα στις αίθουσες, τα πέταξαν από τα παράθυρα και προπηλακίσανε όσους φοιτητές αντιδρούσαν σε αυτή τους την ενέργεια. Μάλιστα αξίζει να σας πω ότι ο ίδιος ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ, ο Μιχάλης Νικηφόρος, είναι μέλος της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕ και ήταν στην ΑΣΟΕ τη στιγμή που συνέβαιναν αυτά», λέει ο Ηλίας Χρονόπουλος.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνει με καταγγελία της και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ), η οποία υπογραμμίζει ότι οι φοιτητικές εκλογές στο Χημείο διεξάγονται υπό αστυνομική επιτήρηση: «Εικόνες άλλες εποχής θυμίζει η παρουσία αστυνομικών των ΜΑΤ και της ομάδας Δίας λίγα μέτρα από το Χημείο όπου διεξάγονται φοιτητικές εκλογές αρκετών τμημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εμπεδώσει τα αντιλαϊκά μέτρα με κλίμα άγριας καταστολής ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους, η κίνηση αυτή, στρέφεται ενάντια στις διαδικασίες φοιτητικών συλλόγων και την ανεξαρτησία του φοιτητικού κινήματος. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της αστυνομίας από το Χημείο και από όλους τους χώρους όπου διεξάγονται φοιτητικές εκλογές.

Παράλληλα, οι μεθοδεύσεις των κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές συνεχίζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΑΣΟΕΕ όπου η ΠΑΣΠ αγνοώντας τις αποφάσεις και τις διαδικασίες των συλλόγων συνεχίζει να μη δέχεται παραβάν στις αίθουσες ψηφοφορίας. Επιπλέον τα κατέστρεψε και τα πέταξε από το παράθυρο όταν τοποθετήθηκαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του ΔΝΤ και της ΕΕ, δε προφυλάσσεται με καμία μεθόδευση μηχανισμών. Καλούμε τους φοιτητές να απομονώσουν τέτοιου τύπου φασίζουσες πρακτικές και να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να καταδικαστεί η βάρβαρη και δολοφονική κυβερνητική πολιτική».

ΠΗΓΗ tvxs