ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στον Παύλο Κλαυδιανό της «Εποχής»:

- «Πήραμε, καταρχάς, ένα δάνειο που δεν έπρεπε να είχαμε αποδεχθεί υπό τους όρους που μας προσφέρονταν. Θα έπρεπε να είχαμε διαπραγματευθεί. Πρώτον, ως προς τα επιτόκια διότι αυτά που μας δίνουν είναι τόσο ληστρικά που να εγγυώνται την προσεχή πτώχευση του δημοσίου μας. Δεν νοείται πακέτο διάσωσης και να βγάζεις χρήματα απ' αυτό. Συνιστά καθαρή μεταφορά πλούτου απ' την Αθήνα στο Βερολίνο. Δεύτερον, να ζητήσουμε να φωνάξουν εδώ στο τραπέζι τους υπεύθυνους των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών να γίνει συμφωνία παράτασης των πληρωμών. Πιστεύω ότι τράπεζες, όπως η Ντόιτσε Μπανκ, θα το ήθελαν αυτό, λόγω του κινδύνου να μην πάρουν τίποτα πίσω».

- «Οι τωρινοί δανειστές μας τη θέλουν την αναδιάρθρωση -όσοι τουλάχιστον δεν ελπίζουν σε μια επικερδή πώληση των ομολόγων μας στους επόμενους μήνες. Δεν μιλάμε, δε, για χρεοκοπία, για αναδιαπραγμάτευση μιλάμε. Επρεπε να επιμείνουμε σε τρία πράγματα: μείωση επιτοκίων, αναδιαπραγμάτευση, νέα δάνεια. Εγινε το ένα, πήραμε το δάνειο, αλλά δεν αρκεί. Μας βάζει πιο βαθιά στη μαύρη τρύπα. Σε δύο χρόνια θα είμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ' ό,τι σήμερα».

* ΑΠΕΙΛΗ... «Σύντομα θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό σαν "αθώες", "φιλικές" και "εποικοδομητικές", σειρά συναντήσεων, οι οποίες όμως είναι λίαν πιθανόν να μετατραπούν σταδιακά σε μια απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας»...

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης στο «Εθνος»:

- «Δεν αμφιβάλλω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά θα προετοιμαστεί προσεκτικά, έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να παραμείνει στο σκοτάδι από πλευράς ενημέρωσης. Αλλά το γεγονός ότι το όλο το σχέδιο θα ξεδιπλωθεί σταδιακά και ωραιοποιημένο από τον υπάκουο πάντοτε Τύπο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, εάν λάβει κανείς υπ' όψιν του την, προ μερικών εβδομάδων, επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Αγκυρα».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ. Διαβάστε ολόκληρη την στήλη στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... / 10 Μαΐου 2010 στις 12:34 μ.μ.  

Χρειάζεται να εκπονήσουμε και να επιβάλουμε μια Νέα Ελληνική Πολιτική, μια νέα ΝΕΠ λοιπόν για να σωθούν τα έθνη και οι λαοί από τη δικτατορία των περιούσιων. Ας χτίσουμε καθεστώς βασισμένο στην ΚΑΘΑΡΣΗ, που όλη η ανθρωπότητα φαίνεται να περιμένει από μας...
Να ανοίξουμε δρόμο πριν να είναι αργά !
neotera