ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;


Τις τελευταίες ώρες είδαμε πολλές εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, που αφορούν τα όσα έγιναν στην ψηφοφορία στην βουλή για τα μέτρα που μας επιβάλλει η Ε.Ε και το ΔΝΤ.
Είδαμε 3 βουλευτές να διαγράφονται από το κυβερνών κόμμα. Θα έλεγα ότι αυτό καθεαυτό δεν θα επηρεάσει και πολύ την θέση της κυβέρνησης, μιας και συνεχίζει να έχει άνετη πλειοψηφία και μπορεί να ψηφίζει ό,τι νομοσχέδιο θέλει σε αυτή την θητεία της.
Από την άλλη είδαμε την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την Ν.Δ. Αν ισχύουν οι φήμες που ακούγονται εδώ και καιρό, ότι δηλαδή θα ιδρύσει καινούριο κόμμα, αυτό αυτόματα σημαίνει διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, που όμως με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορούν σε μία ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες να διεκδικήσουν την εξουσία.
Αν κοιτάξουμε την κομματική- εκλογική ιστορία της χώρας από το '74 και μετά, θα δούμε ότι δύσκολα κάποιο κόμμα κυβερνά για 3η συνεχόμενη φορά, εξαιτίας διαφορετικών περιπτώσεων (π.χ. σκάνδαλα), που όμως μετακινούν ψηφοφόρους αποκλειστικά από το ένα κόμμα στο άλλο. Το ΠαΣοΚ όσο και να προσπαθούν να το σπρώξουν τα ΜΜΕ αυτή την φορά, δύσκολα θα αντέξει πολλά χρόνια στην εξουσία, ενώ δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον και γι αυτό. Πάντως αυτή την στιγμή με την οργή που έχει προκαλέσει στον κόσμο, τα θεμέλιά του τρίζουν.
Προσωπικά βλέποντας λίγο πιο ψύχραιμα όλα αυτά τα γεγονότα θεωρώ ότι πλησιάζουμε προς το τέλος της λεγόμενης μεταπολίτευσης σε κοινωνικό, πολιτικό και κομματικό επίπεδο.
Επίσης θα πρέπει να περιμένουμε τι κατάληξη θα έχει η όλο και κλιμακούμενη αντίδραση του κόσμου, που ίσως επιτέλους δει την διέξοδο από την ψευτοεπιλογή του δικομματισμού, που τόσα χρόνια καταστρέφει την χώρα. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι οι πολίτες να δράσουν και να εκφραστούν πολιτικά και κοινωνικά, αναδεικνύοντας ότι δεν μπορούν κάποιοι να σχεδιάζουν ένα μέλλον για εμάς χωρίς εμάς...
Το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια -ίσως και δεκαετίες- κατεβαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στον δρόμο είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην είναι προσωρινό όλο αυτό και ύστερα από λίγες μέρες να επιστρέψει η πλειοψηφία στον καναπέ του και στην μοιρολατρία ότι τίποτε δεν αλλάζει...

Η φωτογραφία είναι από ένα άρθρο του prezatv για την χθεσινή μεγαλειώδη πορεία...