ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ! ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!


Διάβασα για τις δηλώσεις του Ντ. Στρος Καν σε συνέντευξή του στο σταθμό mega. Όλες τις δηλώσεις του μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ. Εγώ θέλω να σταθώ κυρίως σε ένα σημείο:
Μάλιστα, δήλωσε ότι αν ήταν μέλος ελληνικού συνδικάτου, θα διαδήλωνε και αυτός, κάλεσε όμως τους Έλληνες να κατανοήσουν το πρόβλημα της χώρας. "Μπορώ να τους καταλάβω. Πρέπει όμως κι εκείνοι να κατανοήσουν ότι ο μόνος τρόπος για εκείνους και τα παιδιά τους, διότι έχουν παιδιά και αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί σε δύο χρόνια, είναι πρόβλημα που ίσως έχει συνέπειες επί δεκαετίες, αν θέλουν να αποφύγουν μια προβληματική για τα παιδιά τους Ελλάδα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια".


Ε, όχι κι άλλη κοροϊδία! Όχι κύριοι! Η "λύση" που διάλεξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η χειρότερη! Χωρίς να μας ρωτήσει κανείς, βλέπουμε το μέλλον μας να μπαίνει υποθήκη γιατί κάποιοι επί χρόνια έτρωγαν με χρυσά κουτάλια! Κάποιοι νομίζουν ότι ο κόσμος κατεβαίνει στον δρόμο απλά για να ξεσπάσει και να ξεδώσει και μετά πάλι σκύβει το κεφάλι! Όμως όχι, ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει και κατεβαίνει στους δρόμους για να προειδοποιήσει, για να δείξει ότι θα αντισταθεί!
Στην εξεύρεση της λύσης υπήρχε και υπάρχει και ο άλλος δρόμος! Υπάρχει ο δρόμος της χειραφέτησης των λαϊκών μαζών, της αλληλεγγύης και της έμπρακτης αντίστασης απέναντι στις ορέξεις των κεφαλαιούχων! Για ακόμα μια φορά πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται η κατεύθυνση της πολιτικής του δικομματισμού και το ποιον εξυπηρετούν!
Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι θα πρέπει να βγούμε σαν λαός από το πράσινο μπλε δίπολο που έχουμε εγκλωβιστεί! Ακόμα και κανένα κόμμα να θεωρήσουν κάποιοι ότι δεν εκφράζει τα συμφέροντά τους, όλοι μας έχουμε χρέος να ενεργοποιηθούμε και να οργανωθούμε στα σωματεία μας, όποια και να είναι η ιδιότητά μας. Είτε μιλάμε για εργαζόμενους, είτε για φοιτητές, είτε για οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα θα πρέπει να δώσουμε μήνυμα αλλαγής από τα κάτω και από κοινού! Ας αφήσουμε τις πολλές ιδεολογικές διαφορές και τους καθοδηγητές και ας δώσουμε σε όσους καπηλεύονται τα λαϊκά συμφέροντα να μας λάβουν όλους σοβαρά υπ' όψην, αν θέλουμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας!