ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Σε σχεδιασμένη πρόκληση έντασης με την Ελλάδα, δια της πτώσης τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό μαχητικό, στόχευε το «Σχέδιο Βαριά», στην κατάρτιση του οποίου συμμετείχαν 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, ενώ περιελάμβανε και επιμέρους «σχέδιο πολεμικής αεροπορίας». Το έγγραφο φέρει τη σφραγίδα «άκρως απόρρητο» με ημερομηνία «Φεβρουάριος 2003» και την υπογραφή του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Ιμπραχίμ Φιρτίνα. [...]



«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό», προστίθεται.

«Στο πλαίσιο του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ειδικά στα σμήνη, θα αυξηθεί με τρόπο ελεγχόμενο η εχθρότητα και η ένταση εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και θα διασφαλιστεί ώστε οι πιλότοι να είναι πιο επιθετικοί κατά τις πτήσεις. Θα ανακοινωθεί ανεπισήμως στους πιλότους ότι σε παρόμοια περιστατικά θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας», αναγράφεται.


Πολύ τραβηγμένο για να είναι αλήθεια ή οι σχέσεις της χώρας μας με τους γείτονες είναι οριακές;


Πηγή: cosmo.gr