5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ GPS ΣΑΣ!

Όταν ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που σας δίνει το GPS, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρείτε το δρόμο σας. Μπορεί να βρείτε και τον μπελά σας. Όλο και περισσότερα αυτοκίνητα στις μέρες μας εξοπλίζονται με GPS. Και όσα δεν το κάνουν προσφέρουν τις απαραίτητες συνδεσιμότητες για την προσθήκη εξωτερικής συσκευής. Βάλτε και τα GPS τηλέφωνα στην εξίσωση και έχετε την πλήρη εικόνα.

Τώρα που το πάλαι ποτέ απόλυτο της χλιδής έχει…
γίνει μια ακόμα συσκευή των 200 ευρώ, πολλοί οδηγοί να χαλαρώνουν στο κάθισμα και απλώς να εκτελούν τις οδηγίες που τους δίνει η φωνητική πλοήγηση του GPS.
Όχι όμως χωρίς συνέπειες! Γιατί όπως θα δείτε παρακάτω το ακολουθείς πιστά τις οδηγίες μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Ας δούμε λοιπόν πέντε τέτοιες καταστροφικές οδηγίες.

Στρίψτε δεξιά (…στις γραμμές του τρένου)

Το ατύχημα αυτό έγινε στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης όταν ο οδηγός πήρε την εντολή να κάνει δεξιά στροφή. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να διασχίσει τη διάβαση και ατυχώς εκείνη τη στιγμή περνούσε αμαξοστοιχία.
Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε αλλά χρειάστηκε η επέμβαση της άμεσης βοήθειας για να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες!

Συνεχίστε ευθεία (Ουπς… χαμηλή γέφυρα)


Όταν πας με το φορτηγό για συμμετάσχεις σε σεμινάριο για την οδική ασφάλεια, πολύ περισσότερο όταν οι συμμετέχοντες είναι παιδιά σχολείο πρέπει να το έχεις το αντικείμενο. Και να μην περιμένεις το GPS να σου δώσει ειδοποίηση για χαμηλή γέφυρα αλλά να την ελέγχεις μόνος σου.
Αυτό ήταν το δίδαγμα από το συμβάν της παραπάνω φωτογραφίας που ο οδηγός πήρε με οδυνηρό τρόπο αφού χρειάστηκαν ώρες για να ξεκολλήσει το φορτηγό από τη γέφυρα.

Επανυπολογισμός διαδρομής (… μέσα από το γκρεμό)


Αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος -λέμε τώρα- για το Κράκποτ της Μεγάλης Βρετανίας και χάσετε το δρόμο μην επιχειρήσετε να κόψετε δρόμο βάζοντας το GPS να σας βρει τη συντομότερη διαδρομή. Γιατί ναι μεν μπορεί να κόψει δρόμο σε απόσταση αλλά μπορεί να κόψει και σε υψομετρική διαφορά!

Στρίψτε αριστερά (… μόνο αν είστε λεωφορείο)


Στη Ολλανδία έχουν ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα αστικών συγκοινωνιών και οι δρόμοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την εξυπηρέτηση των λεωφορείων. Ολόκληρες διαδρομές, παρακάμψεις, λωρίδες και στροφές είναι μόνο για τα λεωφορεία. Ουσιαστικά το μόνο που έχουν ξεχάσει είναι να το πουν… στα GPS.

Στρίψτε αριστερά (… και απολαύστε τη θέα)


Η ευθεία δεν είναι μόνο η, κατά GPS, συντομότερη οδός αλλά και η πιο θεαματική αφού σε περνάει κατευθείαν από περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους.
Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στο χωριό Τίκροους της Ουαλίας, οι αρχές του οποίου αναγκάστηκαν να βάλουν σήμα στη διασταύρωση της φωτογραφίας για να μην έχουν να φιλοξενούν οδηγούς φορτηγών για ώρες μέχρι να ξεκολλήσουν τα οχήματα τους.


Το άρθρο είναι από το news24|7 και μεις το βρήκαμε από το endiaferonta.com.