"ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ"! ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΙΚΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"!


Το «Π», θέλοντας να συνδράμει τους δημιουργούς που προσπαθούν να μετουσιώσουν σε τέχνη τα όνειρα και τις ανησυχίες τους μέσω των κόμικς, διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό κόμικς. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, διαβάστε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής:

Θέμα
Το γενικό θέμα του διαγωνισμού είναι «Ξένοι στην Ίδια Πόλη» και παρακινεί τους δημιουργούς να ασχοληθούν με τους ανθρώπους άλλου χρώματος, άλλης φυλής, άλλης θρησκείας, τους μετανάστες που ζουν δίπλα μας και προσπαθούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, παρά τα εμπόδια που θέτει η απάθειά μας. Αλλά και με τον τρόπο που συνυπάρχουμε, ξένοι και… ιθαγενείς!

Από τον διαγωνισμό δεν αποκλείονται ιστορίες με ελεύθερο θέμα. Επίσης, είναι επιθυμητή – και θα επιδιωχθεί – η συμμετοχή νεότερων αλλά και μεγαλύτερων δημιουργών, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, καθώς θέλουμε να τους παρακινήσουμε όλους ανεξαιρέτως να ασχοληθούν με την υπέροχη τέχνη των κόμικς και ιδιαίτερα με ένα θέμα που αφορά όλους! Τα κόμικς θα πρέπει να είναι ασπρόμαυρα ή σε τόνους του γκρι.

Περιγραφή διαγωνισμού

1 Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό κόμικς του «Π», πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους όπως περιγράφεται στους «Όρους Υποβολής Έργων», το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Κόμικς».

2 Τα έργα θα αξιολογηθούν από επταμελή κριτική επιτροπή. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο «Π» το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά τη λήξη της προθεσμίας αποστολής των έργων, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.topontiki.gr.

3Όλα τα κόμικς που θα επιλεγούν στον διαγωνισμό θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση που θα διοργανώσει το «Π». Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει και η απονομή των βραβείων και των διακρίσεων.

4Τα κόμικς που θα βραβευτούν και θα διακριθούν θα δημοσιευτούν σε άλμπουμ που θα συνοδεύει το «Π».

Βραβεία

1ο βραβείο: Μια τριετής υποτροφία στο τμήμα κόμικς της Σχολής Ορνεράκη** αξίας 15.000 ευρώ και 2.000 ευρώ*.

2ο βραβείο: Μια υποτροφία μονοετούς φοίτησης στο τμήμα τεχνικών σκίτσου της Σχολής Ορνεράκη** και 1.500 ευρώ.

3ο βραβείο: Μια υποτροφία για το α΄ εξάμηνο στο τμήμα τεχνικών σκίτσου της Σχολής Ορνεράκη** και 1.000 ευρώ.

Δείτε περισσότερα για τον διαγωνισμό, καθώς και το που θα υποβάλλετε αιτήσεις εδώ.