ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ 10!


Φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριετές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την κατηγορία χρηματισμού από φοιτήτριες, τις οποίες βοηθούσε συστηματικά για να περάσουν το μάθημά του ή ακόμα καλύτερα να "αυξήσουν" τους βαθμούς τους.

Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή σε ηλεκτρολόγο-μηχανικό, ο οποίος λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής μεταξύ καθηγητή και φοιτητριών, εισπράττοντας αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το Σεπτέμβριο του 2003 ο τότε αναπληρωτής καθηγητής, ζήτησε και έλαβε από την κάθε φοιτήτρια ξεχωριστά φακελάκι 250 ευρώ, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα των Μαθηματικών στην εξεταστική του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του ενός από τα θύματα, ο καθηγητής παρέπεμπε στον συγκατηγορούμενό του τις φοιτήτριες, με το πρόσχημα της παρακολούθησης ιδιαίτερων μαθημάτων.

Η φοιτήτρια υποστήριξε ότι υπήρχε συγκεκριμένη ταρίφα. "Για τη βάση του 5 έπρεπε να καταβάλλουμε από 200 έως 250 ευρώ, ενώ για το πολυπόθητο 10 το ποσό των 400 ευρώ".

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός υποστήριξε ότι είναι αθώος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από ενδοπανεπιστημιακούς κύκλους.

Το δικαστήριο καταδίκασε τελικά τον καθηγητή, ο οποίος εκπροσωπούνταν από πληρεξούσιο δικηγόρο, για παθητική δωροδοκία, ενώ ο μηχανικός κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια.

Πηγή news24|7.

Σχόλιο: Ωραία, τώρα κατηγορούνται! Όλοι όσοι έχουν περάσει όμως το μάθημα θα κρατήσουν τους βαθμούς τους, έτσι; Πόσα γίνονται και πόσα δεν θα μάθουμε ποτέ...