ΙΔΟΥ ΤΟ I-PAD!



O Steve Jobs έλυσε χτες τη σιωπή του και αποκάλυψε τη νέα φορητή συσκευή της Apple, το iPad
Ο CEO της Apple, Steve Jobs, αποκάλυψε χτες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τη συσκευή που είχε προκαλέσει πραγματικό σάλο στις τεχνολογικές κοινότητες. Όπως δήλωσε, το νέο tablet αποτελεί μια "μαγική και επαναστατική" προσθήκη στις υπάρχουσες σειρές της εταιρείας Macs, iPod και iPhone.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Jobs, το νέο tablet θα κυκλοφορήσει σε περίπου 60 ημέρες στην Αμερική, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ €355 και €590 για τα high-end μοντέλα. Το tablet διαθέτει οθόνη LCD 9.7 ιντσών, ενώ η συσκευή παραπέμπει σε μια μεγαλύτερη έκδοση του δημοφιλούς iPhone.
α μοντέλα iPad με δυνατότητες 3G θα τιμολογούνται περίπου €90 παραπάνω με τις συσκευές που διαθέτουν Wi-Fi. Έτσι, το 16GB iPad χωρίς 3G θα κοστίζει περίπου €355, ενώ η τιμή της συσκευής με τη συγκεκριμένη ασύρματη τεχνολογία θα φτάνει τα €450.
Επιπλέον, η ημερομηνία διάθεσης θα εξαρτηθεί από το αν το καταναλωτικό κοινό προτιμήσει τη συσκευή μόνο με Wi-Fi ή με δυνατότητες 3G. Ανάλογα, το πρώτο θα κυκλοφορήσει εντός 60 ημερών –ή περίπου στα τέλη Μαρτίου- ενώ το δεύτερο θα ακολουθήσει 30 ημέρες μετά –στα τέλη Απριλίου.
Αφού ο Jobs ισχυρίστηκε ότι η Apple αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία φορητών συσκευών στον κόσμο –αναφερόμενος στα iPod, iPhone και Mac notebooks-, προχώρησε σε μια ρητορική ερώτηση.
"Υπάρχει χώρος για μια τρίτη κατηγορία συσκευών ενδιάμεσα; Κάτι που να είναι μεταξύ ενός laptop και ενός smartphone;" Ο Jobs συνέχισε λέγοντας ότι "αυτή η συσκευή πρέπει να είναι καλύτερη από ένα laptop ή smartphone… αλλιώς δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής της".
Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το iPad ζυγίζει περίπου 700 γραμμάρια, ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά τα 1,27 εκατοστά. Στην καρδιά της συσκευής χτυπά ένας επεξεργαστής 1GHz σχεδιασμένος από την Apple, τον οποίο ο Jobs αποκάλεσε Apple A4. Όπως επίσης ανακοινώθηκε, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα φτάνει τις 10 ώρες, ενώ πραγματοποιείται αναπαραγωγή βίντεο και θα παραμένει σε stanby για περίπου ένα μήνα πριν την επόμενη επαναφόρτιση.
Το iPad θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ως e-book reader, όπου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία. Για την αλλαγή των σελίδων θα απαιτείται μόνο το άγγιγμα σε οποιοδήποτε μέρος στα δεξιά της οθόνης.
Η Apple θα διαθέσει επίσης και διάφορα αξεσουάρ για τη συσκευή, όπως θήκη προστασίας, μια μονάδα αποθήκευσης και επαναφόρτισης του tablet αλλά και πληκτρολόγιο κανονικού μεγέθους.

Φανή Καμπάση


Από το περιοδικό pcw.gr.

Σχόλιο: Προσωπικά δεν θα αγόραζα αυτή την συσκευή. Σου προσφέρει λιγότερα απ' ότι ένα λαπτοπ, είναι πολύ μεγαλύτερο από το πιο μεγάλο κινητό και εν τέλει αυτή η συσκευή, όπως και πολλές άλλες δεν θα πουλήσει γιατί θα μας γίνει ξαφνικά απαραίτητη, αλλά γιατί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και από την υπερκαταναλωτική συμπεριφορά που μας έχουν περάσει, θα πάνε πολλοί να το αγοράσουν και απλά να λένε σε φίλους και γνωστούς: "Ξέρεις, πήρα το i-pad!!"...